Google search

Робочий план для дистанційного навчання на період карантину у PDF 

Цикл ТУ «Лазерні методи лікування в офтальмології» розрахований на офтальмологів, які бажають удосконалити теоретичні знання та практичні навички з діагностики та лікування захворювань патологій переднього і заднього відрізку ока, які потребують лазерних втручань; підвищення мікрохірургічної кваліфікації лазерних хірургів.

Під час курсу освітлюються теоретичні дані щодо фізичної та біологічної дії лазерного випромінювання, основні види лазерних установок, їх відмінності, параметри лазерного випромінювання. Значна частина курсу присвячена удосконаленню навичок та вмінь стосовно діагностики та лікування основної інвалідизуючої патології сітківки – вікової макулодистрофії, центральної серозної хоріоретинопатії, діабетичної ретинопатії, оклюзії судин сітківки. Розглядаються принципи та підходи до комбінованого лікування судинних захворювань сітківки, а також вибір найбільш патогенетично обгрунтованого метода мікрохірургічного лазерного втручання.

Окрема частина курсу присвячена новітнім малоінвазивним лазерним втручанням – мікроімпульсному лазерному лікуванню судинної патології сітківки.

Велика увага приділяється  поглибленню знань щодо спеціальних новітніх методів дослідження органу зору, що використовують принцип лазерного скануючого офтальмоскопа – оптична когерентна томографія, ангіографія. Порівнюються переваги та недоліки ангіографій з контрастом та без контрасту.

Значна увага в програмі приділена методам інструментальної та диференційної діагностики для визначення показників та вибір найбільш раціонального лазерного чи комбінованого медикаментозного способу лікування патології переднього і заднього відрізку ока.

Проводиться цикл лекцій стосовно субтенонових ін’єкцій кортикостероїдів, інтравітреальних введень інгібіторів фактора росту ендотелія судин та імпланту дексаметазону з проведенням майстер класу на силіконових очах.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 74% - 5 Голосів
Корисність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 75% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу