Google search

Міністерство освіти і науки України, за підтримки Google Україна, задля розширення можливостей використання цифрових інструментів для організації дистанційного навчання й підвищення ефективності освітнього процесу організовує безоплатне навчання для освітян закладів вищої освіти у рамках програми «Google Digital Tools for Education/ Цифрові інструменти Google для освіти», яке здійснюватиметься протягом 2022/2023 навчального року. Навчання розпочинається 25 липня 2022 року.

Курси проходитимуть дистанційно, учасники будуть отримувати завдання у захищених віртуальних навчальних кімнатах Google Класів, де забезпечено ефективний зворотний зв’язок через супровід і консультації тренерів у приватних коментарях. До кожної теми буде публікуватися запис лекції, організована додаткова консультація через відеоконференції в Google Meet, під час яких кожен учасник отримує можливість задати питання тренеру наживо, продемонструвати екран для вирішення проблемної ситуації.

Навчатимуть як організувати ефективну взаємодію між учасниками освітнього процесу за допомогою цифрових інструментів Google, які особливості та переваги Google Workspace for Education, як працювати з обліковим записом закладу освіти на різних пристроях: за допомогою комп’ютера і мобільного пристрою. У базовому рівні освітяни навчаться організовувати ефективний освітній процес за допомогою мобільних пристроїв у будь-яких умовах і формах навчання. Для будь-якої операційної системи персонального комп’ютера зможуть створити та підтримувати персональне інформаційне середовище викладача закладу освіти у вебпереглядачі Google Chrome. Особлива увага буде приділятися організації дистанційного навчання: як підготувати завдання у віртуальних кімнатах, зібрати студентські роботи, залучити до захищених відеозустрічей, організувати автоматичне імпортування оцінок, вести електронні журнали, надсилати звіти для опікунів, формувати звіти для керівництва, використовувати можливості різних пристроїв для захищеного освітнього процесу онлайн.

 Для забезпечення участі максимальної кількості бажаючих освітян, передбачено 12 навчальних сесій. Тривалість однієї серії тренінгів становитиме 4 тижні – 30 годин (1 кредит ECTS). За підсумками навчання передбачений сертифікат підвищення кваліфікації відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 800. Викладання буде здійснюватися послідовно, починаючи з обов’язкового базового рівня й далі залежно від успішно складених проміжних тестів і від готовності учасників продовжити навчання: 

  • базовий рівень: для учасників, які прагнуть набути навичок роботи з мобільними пристроями;
  • середній рівень: для учасників, які прагнуть набути навичок роботи з установленим вебпереглядачем Google Chrome для будь-якої операційної системи персонального комп’ютера; 
  • поглиблений рівень: для учасників, які прагнуть набути навичок роботи з ноутбуками Chromebook.

Реєстрація на курс

Календар курсу

Протягом року заклади освіти, педагогічні колективи яких успішно завершать навчання за програмою з показником вище 50% від загальної кількості педагогічних, науково-педагогічних працівників, отримають спеціальний статус «Заклад освіти – учасник програми Google for Education» / Google for Education Participating School. За підсумками програми Міністерство освіти і науки України та компанія Google Україна планують відзначити найактивніші заклади. 

Джерело: https://www.uzhnu.edu.ua/uk/news/mon-ukrajini-za-pidtrimki-Google-ukrajina-organizovuye-navchannya.htm

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 75% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу