Google search

 
 

З 9 березня 2022 р. на кафедрі онкології НУОЗ України імені П. Л. Шупика розпочинається плановий двотижневий цикл ТУ, присвячений питанням профілактики, діагностики та лікування онкологічних і доброякісних хвороб стравоходу і стравохідно-шлункового переходу.

Очно-заочний цикл тематичного удосконалення «Передпухлинні та пухлинні хвороби стравоходу», загальним обсягом 78 годин (протягом двох тижнів), призначений для онкологів, онкохірургів, ЛОР-спеціалістів, загальних, торакальних та абдомінальних хірургів, лікарів-ендоскопістів, гастроентерологів, лікарів загальної практики і сімейної медицини.

Мета циклу – удосконалення теоретичних знань і практичних навичок з профілактики, діагностики, консервативного та хірургічного лікування дорослих хворих з вродженими аномаліями та набутими хворобами стравоходу. Розглядаються ургентні випадки, планове стаціонарне і амбулаторне лікування.

Зміст програми циклу охоплює наступні теми: пухлини стравоходу та кардії, рубцеві стриктури стравоходу та шлунка, гастроезофагеальна рефлюксна хвороба (грижі стравохідного отвору діафрагми, стравохід Барретта, пептичні стриктури), нервово-м’язові хвороби стравоходу, травма стравоходу, дивертикули стравоходу.

Контроль знань слухачів циклу проводиться на семінарах у вигляді ситуаційних задач, аудиторні заняття поєднуються з відвідуваннями ендоскопічного кабінету та операційних. В кінці циклу проводиться залік з виставленням диференційованої оцінки. Слухачі, які успішно склали залік, отримують посвідчення відповідного зразку, яким вичерпується потреба лікаря в удосконаленні у поточному році (50 балів, у відповідності до постанови КМ України від 28 березня 2018 року № 302 «Про затвердження Положення про систему безперервного професійного розвитку фахівців у сфері охорони здоров’я» і Наказу МОЗ України від 22.02.2019 № 446 «Деякі питання безперервного професійного розвитку лікарів»). 

Контактні дані: куратор циклу професор Мясоєдов Станіслав Дмитрович

(моб. тел. (066) 3867621); тел. кафедри (044) 427-29-34. 

Місце проведення: клініка кафедри онкології НУОЗ України імені П. Л. Шупика у КНП «Київський міський клінічний онкологічний центр» (м. Київ, «М» Житомирська, вул. Верховинна, 69, поліклінічний корпус, 5 поверх, кімната 505).

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 75% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також