Google search

 
 

Національний університет охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика став організатором-ініціатором проведення 64 та співорганізатором 131 заходу безперервного професійного розвитку. На сьогодні сформовано Перелік заходів безперервного професійного розвитку на І квартал 2022 року, з переліком можна ознайомитися на сайті НУОЗ України імені П. Л. Шупика за посиланням.

Nota bene! 

14 липня 2021 року Постановою Кабінету Міністрів України № 725  було затверджене оновлене Положення про систему безперервного професійного розвитку медичних та фармацевтичних працівників, (далі – Положення), яке вступає в дію з 1 січня 2022 року. 

Що необхідно знати про оновлену систему безперервного професійного розвитку:

Заходи безперервного професійного розвитку - освітні заходи медичного спрямування, метою яких є підтримання або підвищення рівня професіоналізму і розвиток індивідуальної медичної практики для задоволення потреб пацієнтів та оптимізації функціонування сфери охорони здоров’я.

Провайдери заходів безперервного професійного розвитку (далі -провайдери) - юридичні особи, які провадять діяльність з організації та проведення заходів безперервного професійного розвитку.

МОЗ працює над розробкою повноцінної електронної Системи для реєстрації провайдерів та заходів безперервного професійного розвитку, який буде інтегровано з Реєстром медичних працівників.

Електронна система безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я (далі - Система) - електронна автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, що включає інформаційні технології і технічні засоби, призначена для зберігання, обліку та використання даних та іншої інформації щодо безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я.

Функції адміністратора системи виконує Державна організація «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки «Медицина» і «Фармація» при Міністерстві охорони здоров’я України». 

Адміністратор забезпечує технічну підтримку системи, обробку та аналіз внесених відомостей, збереження та захист даних, що містяться у системі, забезпечення доступу до системи працівників сфери охорони здоров’я, провайдерів, органів державної влади в межах, визначених законодавством. Адміністратор встановлює за погодженням з МОЗ технічний регламент роботи системи.

Бал безперервного професійного розвитку - одиниця вимірювання здобутих теоретичних знань та практичних навичок у процесі здійснення безперервного професійного розвитку.

Бали безперервного професійного розвитку нараховуються за проходження заходів безперервного професійного розвитку, які відповідають таким ознакам:

  • захід проводиться провайдером, внесеним до системи;
  • до проведення заходу залучені особи, які не мають конфлікту інтересів;
  • провайдером забезпечено перевірку залучених до проведення заходів безперервного професійного розвитку осіб щодо наявності конфлікту інтересів;
  • захід відповідає заявленій меті навчання, вимогам академічної доброчесності;
  • зміст навчальних матеріалів відповідає темі заходу та є науково обґрунтованим із зазначенням у відповідних випадках рівня доказовості та наведенням належних посилань;
  • під час проведення заходу провайдером забезпечено контроль участі працівників сфери охорони здоров’я, оцінювання набутих знань, компетентностей та практичних навичок;
  • працівникам сфери охорони здоров’я забезпечується доступ до навчальних матеріалів, які були представлені під час заходу;
  • правила проведення заходу є відкритими та доступними для ознайомлення.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 63.74% - 8 Голосів
Корисність матеріалу: 72.13% - 8 Голосів
Доступність матеріалу: 61.6% - 5 Голосів

Загальна оцінка матеріалу