Google search

 
 

Шановні науково-педагогічні працівники та аспіранти.

Відділ організації науково-дослідної та патентної діяльності НУОЗ України імені П.Л. Шупика надає послуги з оформлення матеріалів заявки на реєстрацію винаходу, корисної моделі та заявки на реєстрацію авторського права.

Патенти на винахід можна отримати на пристрій, інструмент, на лікарський засіб (речовину, композицію), штам мікроорганізму (депонований у спеціалізованій установі), процес (спосіб).

Патенти на корисну модель можна отримати на пристрій, інструмент або процес (спосіб) застосування пристрою, або виготовлення пристрою,  продукти (речовини або композиції), що застосовуються не згідно з інструкцією в діагностиці або лікуванні.

Свідоцтво на авторський твір можна отримати на твори наукового характеру (підручники, лекції, методичні рекомендації, статті, семінари, способи лікування і діагностики та інше).

Матеріали заявок на винаходи (корисні моделі), авторське право можна надсилати на електронну адресу відділу: [email protected].

Увага! Правова охорона не поширюється на такі об’єкти: хірургічні чи терапевтичні способи лікування людини або тварини, способи діагностики організму людини або тварини.

Дія цього положення не поширюється на продукти (речовини або композиції), що застосовуються в діагностиці або лікуванні.

Також ви можете отримати патент на винахід (корисну модель), об’єктом якого є  елементи людського організму поза організмом або одержані в інший спосіб, із застосуванням технічного процесу, включаючи послідовність чи часткову послідовність гена, якщо навіть структура цього елемента ідентична структурі природного елемента.

Повну інформацію «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформи патентного законодавства», із внесеними змінами до Закону (Документ 816-IX від 21.07.2020 р.), можна ознайомитись за посиланням.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також