Google search

Діабетична полінейропатія -  ураження нервової системи, що являє собою найчастіше ускладнення цукрового діабету (ЦД) та виявляється у більше ніж половини хворих на ЦД. Разом з тим, багато питань діагностики та лікування цього ускладнення ЦД є досить суперечливими.

В кінці листопада 2020 року відбулися дві робочі наради у віртуальному форматі, де взяли участь 10 провідних міжнародних експертів в області діабетичної нейропатії, такі як професор Андрій Болтон (Великобританія), Ден Зіглер (Німеччина), Рой Фріман (Сполучені Штати Америки) і інші. До складу цих експертів був включений і завідувач кафедри діабетології НМАПО імені П.Л. Шупика, член-кореспондент НАМН України, професор Борис Маньковский.

Протягом двох повних днів експерти обговорювали підходи до діагностики та лікування периферичної соматичної нейропатії, запропонували покроковий алгоритм призначення препаратів патогенетичної і симптоматичної терапії, який можна буде ефективно застосувати в умовах реальної клінічної практики.

Всі рекомендації приймалися тільки за умови їх підтримки консенсусною думкою експертів. Розроблений в результаті цього засідання документ, буде направлений для публікації в одне з провідних світових видань у галузі діабетології.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу