Google search

30 жовтня 2020 року на базі Інституту серця МОЗ України відбулася шоста щорічна реєстрова науково-практична онлайн-конференція «Актуальні питання кардіології та кардіохірургії».

Її було організовано за активної участі кафедр функціональної діагностики та кардіохірургії, рентгенендоваскулярних і екстракорпоральних технологій НМАПО імені П.Л. Шупика.

Мета форуму полягала в ознайомленні лікарів різних спеціальностей з інноваціями у галузі кардіохірургії та інтервенційної кардіології, методів функціональної діагностики та лікування кардіологічних захворювань, впровадженими у клінічну практику протягом останнього року. Конференція стала важливим черговим етапом у співпраці Інституту серця МОЗ України, кафедр Академії та Вільнюського університету (Литва), співробітники якого зробили чотири доповіді.

З вітальним словом до учасників конференції виступив завідувач кафедри кардіохірургії, рентгенендоваскулярних і екстракорпоральних технологій НМАПО імені П. Л. Шупика, чл.-кор. НАМН України Б. Тодуров. Модератором конференції був завідувач кафедри функціональної діагностики професор О. Жарінов.

Тематика пленарного засідання охоплювала новітні аспекти кардіохірургічного лікування вад аортального клапана, у тому числі шляхом застосування ендоваскулярних технологій (Б. Тодуров, А. Хохлов), використання методики оцінювання фракційного резерву кровоплину для визначення гемодинамічного значення стенозів вінцевих артерій (М. Стан), ехокардіографічного оцінювання клапанних стенозів (Д. Закаркайте), правових аспектів трансплантації серця (В. Янушаускас), діагностики амілоїдозу серця (Г. Бальчунайте) і лікування парапротезних фістул (О. Зорін).

В рамках сателітних симпозіумів було розглянуто пріоритетні напрямки сучасної фармакотерапії кардіологічних захворювань з коморбідністю, зокрема, вторинної профілактики інсульту в пацієнтів з фібриляцією передсердь (В. Бабенко), кардіоонкології (С. Кожухов) і застосування інгібіторів натрійзалежного котранспортеру глюкози типу 2 в лікуванні серцевої недостатності у пацієнтів з цукровим діабетом (Я. Саєнко, О.Жарінов). Відеофайл конференції доступний на каналі Youtube.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу