Google search

17 жовтня 2020 року завершили свою роботу Британо-Український симпозіум (БУС 12) «Протоколи vs індивідуалізація лікування в анестезіології та інтенсивній терапії» і Молодіжна анестезіологічна конференція (МАК-5).

Форуми викликали неабиякий резонанс серед анестезіологічної спільноти: лише офіційно зареєструвалися та переглянули доповіді і майстер-класи БУС та МАК відповідно 1804 й 733 учасники! Таке чисельне представництво свідчить про неабияку популярність даних форумів.

Було задіяно два канали, що транслювали одночасно сесійні засідання, які були присвячені актуальним напрямкам в сучасній анестезіології та інтенсивній терапії. В ході цих форумів розглядалися здобутки доказової медицини і шляхи впровадження їх до протоколів та клінічної практики в таких субспеціальностях, як анестезіологія, інтенсивна терапія, періопераційна медицина, медицина болю та медицину невідкладних станів.

Загалом було затрачено понад 30 годин ефірного часу. Спостерігали пожвавлений зворотній зв’язок між спікерами, слухачами та модераторами. Останні після сесійних засідань обговорювали доповіді та ділилися свіжими враженнями від почутого. Така інтерактивність учасників комунікаційного процесу дозволила задовольнити інформаційні потреби користувачів. Незважаючи на онлайн-формат конференції учасникам було запропоновано перегляд понад 10 майстер-класів та круглих столів, що підвищує ефективність імплементації нового матеріалу в клінічну практику.

За результатами роботи пленарних та секційних засідань БУС-12 та МАК-5 було прийнято резолюцію щодо впровадження:

  • стандартизованих та адаптованих до вітчизняних умов алгоритмів надання невідкладної допомоги при COVID-19;
  • протоколів лікування забезпечення прохідності дихальних шляхів, в тому числі при наданні допомоги пацієнтам з небезпечними інфекціями;
  • оновлених стандартів матеріально-технічного забезпечення та табелів оснащення;
  • протоколів менеджменту порушень коагуляції;
  • протоколів менеджменту гострого болю больового синдрому в періопераційному періоді.

Після закінчення організатори – співробітники кафедри анестезіології та інтенсивної НМАПО імені П.Л. Шупика на чолі із завідувачем професором Олегом Лоскутовим обговорили основні положення форумів, зробили висновки та визначили плани проведення БУС 13 та МАК 6 на 2021 рік із сподіваннями, що вони пройдуть в режимі реального, живого спілкування.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу