Google search

У межах співпраці із лікувальними закладами за підтримки керівництва універсальної клініки «Оберіг» (В. Рибчук, завідувач ВАІТ В. Спіцин) викладачами кафедри анестезіології та ІТ (проф. О. Лоскутов, доц. І. Кучинська) для лікарів анестезіологів та лікарів неврологів був прочитаний вечірній курс лекцій, присвячений тематиці констатації смерті мозку, патофізіології смерті мозку, прекондиціювання тощо із використанням останніх світових Американських, Польських та Британських гайдлайнів 2020 року.

Слухачі курсу були також ознайомленні із проєктом Наказу МОЗ України «Порядок констатації та діагностичні критерії смерті мозку людини», який перебуває на стадії довершення. В ході проведення курсу були детально розглянуті та обговорені правові та етичні аспекти з даної тематики.

Нововведенням, яке запропонувала кафедра, стала лекція-семінар з психологічних основ бесіди з родичами пацієнтів в інтенсивній терапії.

В рамках навчального процесу також було проведено 2 майстер-класи: основи виконання транскраніальної доплерометрії, де лікарі мали змогу практично ознайомитись з основами проведення транстемпорального УЗД головного мозку.

В ході проведення даного освітнього циклу, були розглянуті питання, які стосувалися помилок у проведенні реанімаційних заходів і всі присутні змогли взяти активну участь в обговоренні конкретних клінічних випадків.

Завершив навчальний цикл майстер-клас «Серцева-легенева реанімація. Особливості ведення пацієнтів після успішної ресусцитації». На манекенах слухачі змогли відпрацювати основні прийоми серцево-легеневої реанімації і розібрати помилки при її проведенні.

Особливістю даного заходу стало ще й те, що в ньому брали участь лікарі суміжних спеціальностей (неврологи, функціональні діагности, нейрохірурги).

Після закінчення курсу, всі учасники висловили одностайну думку, що даний цикл є актуальним і вимагає подальшого поширення на більшу кількість відділень інтенсивної терапії, із залученням лікарів різних спеціальностей.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 75% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу