Google search

На кафедрі анестезіології та інтенсивної терапії, під керівництвом професора Олега Лоскутова, продовжується активна навчально-методична і редакційна робота. Так, щойно вийшов з друку навчальний посібник «Інфузійна терапія в неврології і нейрохірургії», який підготували професори кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Олександр Галушко і Марина Тріщинська у співавторстві з завідувачем кафедри нейрохірургії професором Миколою Поліщуком та старшим науковим співробітником Національного інституту фтизіатрії та пульмонології імені Ф. Г. Яновського НАМН України д.мед.н. Миколою Гуменюком.

На сторінках посібника викладено докладну інформацію про патофізіологічні передумови та принципи проведення інфузійної терапії в неврологічній практиці, правила і технічне забезпечення цього сучасного методу лікування, надано загальну характеристику основних інфузійних засобів в арсеналі невролога та нейрохірурга. У посібнику детально описано патогенез, клінічну картину та інтенсивну терапію гострих і хронічних станів в неврології і нейрохірургії, виділено критерії ефективності лікування та типові помилки, що спостерігаються в клінічній практиці при використанні різних програм інтенсивної терапії.

Новий посібник-довідник «Інфузійна терапія в неврології і нейрохірургії» буде корисним джерелом інформації для лікарів-неврологів, нейрохірургів, анестезіологів, лікарів відділень інтенсивної терапії, а також фахівців суміжних спеціальностей, що беруть участь у лікуванні хворих неврологічного профілю.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 85.29% - 7 Голосів
Корисність матеріалу: 82% - 4 Голосів
Доступність матеріалу: 82% - 5 Голосів

Загальна оцінка матеріалу