Google search

На кафедрі неонатології відбувся міжкафедральний семінар, на якому обговорювалася дисертаційна робота здобувача наукового ступеня кандидата медичних наук (доктора філософії) Дарії Костюкової.

Д. Костюкова виклала результати дисертаційної роботи на тему «Оптимізація комплексної клініко-електрофізіологічної діагностики та лікування пароксизмальних станів у передчасно народжених дітей» за спеціальністю 14.01.10 – педіатрія (науковий керівник – чл.-кор. НАМН України професор Є. Шунько).

В обговоренні взяли участь співробітники кафедр неонатології, дитячої анестезіології та інтенсивної терапії, педіатрії №1, педіатрії №2. Рецензентами робіт виступили завідувач кафедри педіатрії №1 професор О. Охотнікова та доцент кафедри неонатології О. Костюк. Вони відмітили, що результати дисертаційної роботи достатньо висвітлені у вітчизняних та закордонних наукових виданнях, представлені на численних науково-практичних конференціях і форумах, а також мають велике практичне значення для покращення лікування і виходжування передчасно народжених дітей.

Враховуючи пандемію, спричинену вірусом SARS-CoV-2, викладення і обговорення дисертації також транслювалось за допомогою комунікаційної платформи Zoom, тому задати питання і долучитись до обговорення змогли також співробітники НДСЛ ОХМАТДИТ та молоді науковці.

Після активної дискусії всі члени міжкафедрального семінару позитивно оцінили дисертаційну роботу Д. Костюкової та ухвалили рішення щодо її подання до офіційного захисту в спеціалізовану вчену раду за спеціальністю «педіатрія».

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу