Google search

Співробітники кафедри анестезіології та ІТ разом із британським спікером, Mr. Johnn Maurice Alwood (West Middlesex Hospital University, Great Britain) організували та провели 4 годинний майстер–клас, присвячений особливостям забезпечення прохідності дихальних шляхів, виконанню відеоасистованої інтубації, відпрацюванню на манекенах відеоларингоскопії у симуляційних ситуаціях при роботі із пацієнтами, інфікованими COVID-19.

Актуальність даної тематики для лікарів КМКЛ №10 зумовлена перепрофілюванням 2 відділень клініки на відділення, направлені на надання допомоги потенційним пацієнтам із COVID-19.

Під час проведення майстер-класу були витримані всі вимоги карантинного контролю.

Лікарі відпрацьовували протокол RSI (rapid sequence induction and intubation – швидка послідовна індукція та інтубація) в умовах роботи із інфікованими на COVID-19 пацієнтами із використанням британських чек-листів та сучасного обладнання – відеоларингоскопів. Окрім того був відпрацьований сценарій співпраці в команді, використання засобів індивідуального захисту, попередження контамінації обладнання, комунікація в умовах обмеженого часу і людського ресурсу. Були продемонстровані відео про роботу британських лікарів при роботі із COVID-19 та оговорені особливості надання допомоги пацієнтам в умовах реалій українських медичних центрів.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 87.5% - 4 Голосів
Корисність матеріалу: 83.33% - 3 Голосів
Доступність матеріалу: 83.33% - 3 Голосів

Загальна оцінка матеріалу