Google search

За результатами превалідаційної оцінки готовності України до участі у глобальній стратегії ВООЗ/ЮНІСЕФ “Глобальна елімінація передачі ВІЛ від матері до дитини” Міжнародні експерти визначили необхідність впровадження міжнародних стандартів шляхом удосконалення нормативної бази для ефективного попередження ВІЛ у дітей народжених ВІЛ-позитивними жінками в Україні.

На черговому засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань валідації елімінації передачі від матері до дитини ВІЛ-інфекції та сифілісу 24.06.2020 р. здійснено обговорення внесення змін до «Уніфікованого клінічного протоколу первинної, вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги «Профілактика передачі віл від матері до дитини», затвердженого наказом МОЗ України від 16.05.2016 № 449.

Координатором діяльності Міжвідомчої робочої групи з питань валідації елімінації передачі від матері до дитини ВІЛ-інфекції та сифілісу у напрямку удосконалення нормативної бази у зазначеній сфері є професор кафедри акушерства, гінекології та перинатології НМАПО імені П.Л.Шупика Надія Жилка. Стислі терміни щодо подання заявки Україною до Глобальної комісії ВООЗ для визнання процесу елімінації у новонароджених вроджених ВІЛ-інфекції та сифілісу спонукає до ітенсифікації процесу оновлення нормативної бази.