Google search

У період карантину, який охопив, напевно, кожну родину в Україні, кафедра анестезіології та ІТ, на чолі із професором Олегом Лоскутовим, вирішили створити для усіх зацікалених лікарів, які хочуть навчатися і крокувати поруч із суспільним медичним життям, цикл лекцій фахової школи-семінару «COVID-19 – огляд проблемних питань».

Лекції, створені на базі найсучасніших міжнародних протоколів щодо діагностики, лікування, профілактики захворювання на COVID-19, були прочитані у режимі on-line і викладені для всіх бажаючих на Лікарському освітньому порталі. Представлений лекційний матеріал охопив такі важливі питання для сучасної ситуації в українській медицині, як нейроінвазія і неврологічні ускладнення при COVID-19 (професор О. Лоскутов), екстракорпоральна мембранна оксигенація при COVID-19 (доцент О. Дружина), менеджмент тяжких дихальних шляхів у пацієнтів, інфікованих на COVID-19 (доцент О. Доморацький), високопотокова назальна оксигенація і неінвазивна вентиляція при COVID-19 (доцент М. Пилипенко), особливості інфузійної терапії у хворих на COVID-19, коронавірусна інфекція при супутньому цукровому діабеті (професор О. Галушко), тематика імунітету та імунокомпетентних клітин (доцент М. Бондар), використання ЗІЗ при COVID-19 (доцент І. Кучинська), клінічні особливості маніфестації COVID-19 (доцент Д. Дзюба).

Наші лекції переглянули більше ніж 10 000 лікарів - ми отримали велику кількість позитивних відгуків від колег не лише з України - це підтвердження актуальності проведеної фахової школи та підтримки лікарів у роботі і навчанні навіть в умовах світової пандемії. Окрім того, у кінці лекцій використовували опитувальник щодо засвоєної інформації, що дає змогу лікарям також отримати бали до БПР, що є надзвичайно важливою стратегією підтримки навчального процесу в умовах обмеження доступу до конференцій.