Google search

Одна з наймолодших кафедр Академії – кафедра громадського здоров’я, специфікою діяльності якої є надання освітніх послуг лікарям профілактичної медицини. Лікарі з загальної гігієни, гігієни харчування, гігієни дітей та підлітків, лікарі та фахівці лабораторій мають можливість пройти на кафедрі навчання на відповідних циклах тематичного удосконалення, спеціалізації, стажування тощо.

Незмінним попитом серед лікарів користуються два нових цикли тематичного удосконалення, на які останнім часом кількість бажаючих перевищує заплановані показники майже в два рази. Це цикл «Стратегічні напрями сучасної профілактичної медицини», що завершується днями та цикл «Громадське здоров’я в Україні: стратегія розвитку», який проводився наприкінці березня поточного року та розпочався знов цього тижня (детальніше з календарним планом циклів кафедри можна ознайомитися за посиланням https://www.nuozu.edu.ua/s/np/k/hromadskoho-zdorovia/kalendarnyi-plan-tsykliv).

Якщо тематика занять циклу «Стратегічні напрями сучасної профілактичної медицини» більш орієнтована на лікарів профілактичного профілю діяльності, то тематика циклу «Громадське здоров’я в Україні: стратегія розвитку» більш універсальна та може стати у нагоді лікарям будь-якого фаху. Кафедра має можливість проводити вказаний цикл як для лікарів за спеціальністю «Загальна практика – сімейна медицина», так і має цікавий досвід навчання слухачів лікувального та профілактичного профілю одночасно, в одній групі. В даному випадку жваві дискусії, неочікувані пропозиції та думки щодо вирішення навчальних завдань запам’яталися та внесли свіжий погляд на нібито прості питання повсякденної праці.

Колектив кафедри постійно працює над вдосконаленням освітнього процесу, враховує побажання та потреби кожної групи, активно використовує сучасні інструменти дистанційного навчання. Така робота колективу не може залишитися без уваги з боку слухачів. Так, за проведення останнього циклу під час карантину в дистанційному режимі «Громадське здоров’я в Україні: стратегія розвитку» (23.03 - 06.04) колектив кафедри отримав офіційну подяку від Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України». Щиро дякуємо адміністрації закладу та слухачам циклу за високе визнання та готові до нової співпраці.

Колектив кафедри громадського здоров’я чекає та запрошує лікарів на навчання у наступному півріччі.