Google search

Продовжено доступ до баз Scopus та Web of Science для всіх українських закладів вищої освіти та наукових установ державної та комунальної форм власності, відповідний наказ видано  Міністерством освіти і науки України від 29 травня 2020 р. № 721 «Про надання доступу закладам вищої освіти і науковим установам до електронних наукових баз даних та визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів Міністерства освіти і науки України». 

Про це повідомив провайдер послуг підключення до наукометричних баз даних Державна науково-технічна бібліотека України.

У червні 2019 року доступ до баз даних Scopus та Web of Science вперше в Україні був наданий незалежно від відомчого підпорядкування. «Цьогоріч перед нами постало питання, чи продовжувати такий формат передплати, адже в нинішніх умовах ми маємо максимально ефективно витрачати кожну бюджетну гривню. Рішення приймалося на основі рекомендацій Комісії, до якої входять експерти як від академічної, так і від університетської наукової спільноти. Водночас враховувалися показники використання баз даних у 2019 - 2020 роках та в попередні роки», – пояснив перший заступник міністра освіти і науки Юрій Полюхович.

Нагадуємо, що скористатися входом до наукометричних баз можна з будь-якого компьютера адміністративного та лабораторного корпусу Академії, а також отримати дистанційний доступ до наукометричної бази Web of Science зареєструвавшись у мережі Академії.

З питаннями  і додатковою інформацією просимо звертатися до відділу наукових електронних ресурсів та інноваційних технологій Наукової бібліотеки НМАПО імені П. Л. Шупика.

Тел. 099 1449874 e-mail: [email protected]