Google search

20 травня вчена рада НМАПО  імені П.Л. Шупика затвердила зміст чергового номеру журналу «НИРКИ». Цей журнал офіційно представляє НМАПО імені П.Л. Шупика, Українську асоціацію нефрологів і Українську асоціацію дитячих нефрологів.

На обкладинці номеру відео-інтерв’ю директора інституту медицини транспорту МОЗ України проф. А. Гоженка, який розробив методику оцінки функціонального ниркового резерву. Цей інструмент став суттєвим розширенням оцінки функції нирок за рШКФ, що є визначеним стандартом у світі. Нагадаємо, що додаток для Android  yourGFR було розроблено за замовленням проф. Д. Іванова. Для перегляду  інтерв’ю проф. Гоженка слід навести смартфон на журнал, де на обкладинці в лівому нижньому куті розміщений QR-код.

У цьому номері представлені оригінальні статті, в тому числі англійською мовою, переклад останніх фахових настанов, розбір клінічного випадку та коментар до нього, матеріали для практичного лікаря. Звернула на себе увагу стаття кафедри нефрології та НЗТ про підсумок 10 річного особистого  досвіду застосування імунобіологічної терапії хронічних хвороб нирок, зокрема вовчакового нефриту, ритуксимабом.

Журнал вийшов в режимі он-лайн (www.nephrology.kiev.ua, на телеграм-каналі «Медпрактика проф. Д. Іванова», офіційному сайті видавництва А. Заславського, в друкованому вигляді буде доступний з 1.06.2020 та буде розісланий підписчикам.