Google search

30 квітня 2020 р. в Інституті сімейної медицини  НМАПО імені П. Л. Шупика було проведено засідання вченої ради в онлайн форматі

Організаційне забезпечення діяльності вченої ради, підготовку та проведення засідання в умовах обмежувальних заходів на період карантину здійснювали голова вченої ради ІСМ – директор ІСМ, проф. О. Шекера та заступник голови вченої ради ІСМ – професор кафедри сімейної медицини, проф. В. Ткаченко, інформаційне забезпечення - секретар вченої ради – ст. інспектор дирекції ІСМ І. Кулаковська.

У порядку денному були розглянуті такі питання:

  1. Інформація про стан підвищення кваліфікації науково-педагогічних кадрів за I квартал 2020 р. (доп. відповідальний за підвищення кваліфікації науково-педагогічних кадрів ІСМ, в. о. завідувача кафедри неврології і рефлексотерапії, д. мед. н. Г. Чуприна).
  2. Про підготовку наукових та науково-педагогічних кадрів, стан виконання дисертаційних робіт на кафедрах Інституту сімейної медицини, перспективи підвищення якості підготовки і захисту дисертацій станом на I квартал 2020 р. (доп. голова комісії з наукової роботи, доцент Л. Клименко)
  3. Різне:

3.1. Затвердження навчально-методичних документів – 4 навчальних плани та програми циклів кафедр:

- міжкафедральний навчальний план та програма, еталони відповідей до практичних навичок циклу тематичного удосконалення «COVID-19 в Україні: організація проведення заходів з діагностики, лікування та профілактики» (кафедри: сімейної медицини, інфекційних хвороб, вірусології, анестезіології та інтенсивної терапії, дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології, медичної інформатики);

- навчальний план та програма, еталони відповідей до практичних навичок, екзаменаційні білети циклу стажування за спеціальністю «Фтизіатрія» (кафедра фтизіатрії та пульмонології);

- навчальний план та програма, еталони відповідей до практичних навичок циклу тематичного удосконалення «Актуальні питання інфектології» (кафедра інфекційних хвороб);

- навчальний план та програма, еталони відповідей до практичних навичок циклу тематичного удосконалення «Актуальні питання збереження репродуктивного здоров'я сім'ї в амбулаторній практиці (для лікарів загальної практики-сімейних лікарів та лікарів інших спеціальностей)» (кафедра сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги).

3.2. Затвердження характеристики-рекомендації лікаря-інтерна кафедри хірургії і проктології НМАПО імені П. Л. Шупика Коваля Олександра Миколайовича на участь в конкурсі до вступу в аспірантуру за спеціальністю «Хірургія» на конкурсних засадах.

З ростом популярності засобів комунікації і ЗМІ, слово онлайн використовується дуже часто. Якщо людина активний користувач месенджера і швидко відповідає на повідомлення, то це називається «онлайн-повідомлення», у цьому ж контексті наявність людини в мережі називається «онлайн».