Google search

Основні наукові результати дисертації на здобуття наукового ступеня мають бути  висвітлені у наукових публікаціях, які розкривають зміст дисертації, це :

  • статті у наукових виданнях включених до Переліку наукових фахових видань України;
  • статті у наукових періодичних виданнях інших держав з напряму , з якого підготовлено дисертацію ( що індексуються Scopus/Web of Science - для докторів наук; країн ЄС та ОСЕР - для доктора філософії/кандидата наук).

    При чому, стаття опублікована у періодичних виданнях інших держав з наукового напряму, за яким підготовлено дисертацію здобувача, може бути зарахована за умови:

    • відповідність видання тематичній спрямованості;
    • спеціалізації видання;
    • наявності у складі редколегії фахівців з відповідної галузі знань;
    • наявність активного ISSN-номеру журналу;
    • наявності процедури рецензування та дотримання виданням редакційної етики.

      • Такими є  вимоги до опублікованих статей МОН України (наказ МОН України від 23.09.2019 №1220), якщо коротко… та ще є ньанси.

        З іншого боку, на сьогодні існує безліч видань, в т.ч. інших держав, які створені як бізнес-проєкти та мають високу рекламну активність, але  відповідають  не всім необхідним вимогам, вони мають репутацію “хижацьких видань” у науковому суспільстві. Є небезпека відмови у зарахуванні статей, що публікуються у таких виданнях. Публікація в такому журналі несе репутаційні загрози не тільки для автора чи його наукового керівника, але і для спеціалізованої ради та наукового закладу.

        Пошук видань є однією зі складових успіху для вашої наукової роботи.

        І як , ви звичайно розумієте, що у кожного перелік наукових журналів буде свій, за спеціальністю, за специфікою  та унікальністю своєї наукової роботи.

        Пропонуємо вам найбільш прості кроки щодо пошуку видань для публікацій і складанню “свого” переліку наукових журналів, яким ви будете довіряти та пишатися надрукованими у них матеріалами. або просту відповідь на запитання: як знайти перелік журналів для публікації?

        Джерела, які ми пропонуємо є доступними, надійними, перевіреними.

        Наукові  фахові видання України

        Наукові фахові видання, співзасновником яких є  НМАПО імені П. Л. Шупика у Актуальному Перелік наукових фахових видань України, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора наук, кандидата наук та ступеня доктора філософії станом на 17.03.2020 можна переглянути за посиланням: https://www.nuozu.edu.ua/d/nd/naukova-diialnist/naukovi-vydannia/perelik-naukovykh-fakhovykh-vydan

      • Повний Перелік наукових фахових видань України, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора наук, кандидата наук та ступеня доктора філософії можна знайти  за посиланням на офіційному сайті МОН України: https://mon.gov.ua/ua/nauka/nauka/atestaciya-kadriv-vishoyi-kvalifikaciyi/naukovi-fahovi-vidannya

        У завантаженому «вордовському» файлі,  ви можете за фільтром (Ctrl- F - «медичні» / «фармацевтичні» / «біологічні») відібрати видання за темою вашої роботи.  

        Важливо!!! Ваша робота опублікована до 12 березня 2020 року зараховується як робота, що входить до Перелік наукових фахових видань України

      • Також корисним може бути Реєстр наукових фахових видань України, але інформація в ньому оновлюється з часом. 

        Розширений пошук може стати вам в нагоді, якщо ви знаєте точну назву видання або ISSN. За фільтрами «Галузь знань» та «Спеціальність», тут також можна зробити певний перелік журналів для власного використання. 

        Перелік українських журналів, які індексуються наукометричними базами Scopus  та Web of Science ретельно готують фахівці з сайту Open Science in Ukraine, оновлюючи його досить часто.


        З повагою до колег надаємо вам посилання: https://openscience.in.ua/ua-journals

        Користуватися цим переліком дуже просто за фільтром «Medicine» / «Biochemistry, genetics and molecular biology; Medicine» зможете знайти потрібний журнал. 

        Всі посилання цього списку активні. Натиснувши на назву видання, ви переходите на офіційну сторінку видання, натиснувши на цифровий показник у рубриці «Scopus SNP» або «WOS Corе» - на відповідну сторінку журналу у базі Scopus або Web of Science. Це одночасно стане підтвердженням того, що журнал індексується базою.

      • Наукові фахові видання  країн ЄС та ОСЕР

        Ви зможете знайти у відомій міжнародній базі DOAJ (матеріал «Пошук видань у ДОАДж» у мережі FaceBook NMAPE) https://doaj.org/

        Рекомендуємо також використовувати міжнародні доступні/безкоштовні електронні ресурси та бази для пошуку видань (додаток до цього матеріалу).

        З пошуком видань у наукометричних базах Scopus​ та Web of Science за умови передплатного підключення, визначення рейтингу (квартилю, імпакт-фактору видання), як «тонкощами та нюансами» наказу МОН України від 23.09.2019 №1220, ми познайомимо вас у наступному матеріалі.

        Для формування  переліку видань, використання його при написанні статті та дисертаційної роботи існує певна кількість інструментів в самих електронних наукових базах Scopus та Web of Science. Матеріал з використання таких інструментів ми також плануємо сформувати для вас.

        Просимо надсилати також запитання щодо оцінки та пошуку видань.

        З побажаннями здоров'я та творчої наснаги!

        Відділ наукових електронних ресурсів та інноваційних технологій Наукової бібліотеки НМАПО імені П. Л. Шупика постійно відкритий для консультацій в режимі онлайн [email protected].

        Завідувач відділу наукових електронних ресурсів та інноваційних технологій Наукової бібліотеки НМАПО імені П. Л. Шупика - Олена Рачинська.