Google search

Багато коректив у повсякденну діяльність вносить карантин. Логіка дистанційного розповсюдження інформації та дистанційного управління процесами стає домінуючою. Пандемія коронавірусу тільки підтвердила цей незаперечний факт.

Спілкування на відстані та сучасні технологічні можливості його супроводу не тільки дозволили інакше поглянути на існуючий навчально-методичний матеріал, але й визначити напрями для самоосвіти науково-педагогічних працівників кафедр факультету підвищення кваліфікації викладачів (ПКВ) і загалом викладання за своїми спеціальностями.

Отже, життя на факультеті ПКВ вирує та потребує прийняття тотожних управлінських рішень. Для обговорення підсумків роботи за перший квартал і багатьох поточних питань 07 квітня відбулось засідання вченої ради факультету ПКВ у дистанційному форматі, в якому взяли участь 21 з 26 її членів.

За результатами І кварталу поточного року факультет виконав план на 100 %. Завідувач кожної кафедри розповів про особливості навчання в дистанційному форматі та інформацію, що подана для розміщення на сайті Академії відповідно до Рекомендацій до порядку проведення навчання в дистанційному форматі під час карантину. Зокрема для проведення цього засідання вченої ради факультету застосовано веб-сервіс GoToMeeting.

 

Далі відповідно до порядку денного звітували здобувачі вищої освіти другого та третього років навчання. Констатовано, що виконання освітньої та наукової складових відбувається відповідно до індивідуальних планів здобувачів.

Окремо обговорено питання нового сервісу НМАПО імені П. Л. Шупика – Системи електронної реєстрації слухачів, що запрацював у дослідній експлуатації через офіційний веб-сайт.

Наступним питанням наголошено на виконанні кафедрами факультету рішень вченої ради Академії та їх відображенні в щоквартальному моніторингу, зокрема щодо виконання рішень із терміном «постійно». У різному обговорено нову наукову тематику кафедри філософії та представлені кафедрами клінічної лабораторної діагностики, медичної інформатики, патологічної та топографічної анатомії навчальні плани та програми нових циклів тематичного вдосконалення.

Завідувачами кафедр факультету ПКВ та іншими членами вченої ради зроблено висновок про необхідність активного освоєння новітніх технологій, нюансів управління, психологічних аспектів взаємодії у віртуальному просторі. Засідання вченої ради факультету ПКВ продемонструвало не тільки можливості дистанційної реалізації зустрічей, але й ефективність такого формату.