Google search

Європейське регіональне бюро ВООЗ з радістю повідомляє, що проєкт з питань здоров'я та добробуту в культурологічному контексті (Project on cultural contexts of health and well-being) тепер також буде впроваджений у Сполучених Штатах Америки.

Університет Вандербільта очолить програму щодо культурологічних аспектів здоров'я у США. Ця ініціатива стала можливою завдяки підтримці Фонду Роберта Вуда Джонсона, який надав трирічний грант на загальну суму 600 000 доларів США.

«Наші культурні переконання значною мірою впливають на формування нашого ставлення до здоров'я», — говорить Крабі Ачаря, директор Фонду Роберта Вуда Джонсона. «Ми базуємося на досвіді країн, які першими звернули увагу на взаємозв'язок між культурою і здоров'ям. На основі такого світового досвіду наш проєкт буде вивчати вплив культури на здоров'я та добробут жителів Сполучених Штатів».

Нілс Фітьє, науковий співробітник Європейського регіонального бюро ВООЗ, додає: «Ми раді, що робота, виконана нами в Європейському регіоні, стала корисною та викликала зацікавленість у інших регіонах. Зараз стає очевидним, що глибоке розуміння зв'язку між здоров'ям і такими аспектами, як, наприклад, культура, має надзвичайно важливе значення для пошуку контекстуально доречних і, таким чином, адекватних рішень».

Роботу в межах проєкту очолить Тед Фішер, професор антропології Університету Вандербільта і директор Центру латиноамериканських досліджень. Професор Фішер останні чотири роки співпрацював з Європейським регіональним бюро ВООЗ в якості незалежного консультанта з питань культури і здоров'я.

«Медична наука останнім часом наближається до моделі, в котрій людину розглядають, як єдине ціле, не фокусуючись на окремих хворобах, і цей проєкт дасть нам чудову можливість переосмислити наші підходи до надання медичних послуг» — каже професор Фішер. «Це буде неймовірно цікаво!»

Джерело: http://www.euro.who.int/en/data-and-evidence/evidence-informed-policy-making/news/news/2020/04/who-project-on-cultural-contexts-of-health-and-well-being-adopted-in-the-united-states?utm_source=WHO%2FEurope+mailing+list&utm_campaign=15896be096-News_highlights_January_2018_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_60241f4736-15896be096-110559585