Google search

2 - 4 квітня кафедра нефрології та НЗТ НМАПО імені П.Л. Шупика і Українська асоціація нефрологів/дитячих нефрологів восьмій рік поспіль, але вперше в он-лайн форматі у вигляді телемарафону, провела міжнародну науково-практичну відеоконференцію «День нирки України», акредитовану WKD (на карті подій https://www.worldkidneyday.org/event/wkd-ukraine-2020/).

Лозунг Всесвітнього дня нирки - «Здоров’я нирок для всіх і скрізь - від профілактики до виявлення та рівноправного доступу до допомоги» був реалізованій в низці доповідей та майстер-класів, що зробили ведучі фахівці з нефрології та міждисциплінарних спеціалістів.

Зокрема проф. Л. Соколова, Д. Іванов, М. Тріщинська, О. Дядик, І. Головач, д.мед.н. Т. Бевзенко, доц. С. Кушніренко, К. Комісаров (Мінськ), І. Кучма зробили ґрунтовні наукові доповіді.

Через прямий контакт клініки «Феофанія» та нефрологічної клініки проф. Д. Іванова, продемонстровані інноваційні підході до лікування, зокрема нирково-замісної терапії. Президент Асоціації пацієнтів, які отримують лікування гемодіалізом, голова Української асоціації пацієнтів із туберозним склерозом активно залучились до конференції із доповідями та демонстраціями проблем пацієтів.

Окрім професійних тем, на конференції була розглянута тема коронавірусної інфекції і нирок. Також було анонсовано про перспективність відкриття стартапа по розробці генної репарації туберозного склерозу.

Для проведення відеоконференції використані платформи Cisco і ZOOM професійної студії Гулівер, всього взяли участь біля 280 осіб з України та закордону.

Матеріали конференції доступні для членів УАН/УАДН на http://www.professorivanov.com/materialy-uan/