Google search

Доцент кафедри неонатології Олена Костюк зараз проходить стажування в Children`s Hospital of Philadelphia в США. Транслюємо її новини:

В клініці СHOP (Children`s Hospital of Philadelphia) проводяться щотижневі навчальні семінари по харчуванню (Nutrition Seminar) для всіх  спеціалістів дотичних до теми вигодовування: дієтологів, нутриціоністів, педіатрів, неонатологів, працівників банку грудного донорського молока, медичних сестер. Загалом запрошують всіх, хто цікавиться цією темою.

Мене попросили почитати 45-ти хвилинну  лекцію про наші практики грудного вигодовування і годування передчаснонароджених і хворих немовлят. Я мала можливість відмовитися, але я поборола всі сумніви щодо виступу перед аудиторією, яка так чи інакше диктує «правила гри» і володіє найновішими технологіями у сфері харчування дітей (особливо хворих і передчасно народжених) у всьому світі. Тим більше, що нам є що сказати.

В своїй доповіді я надала інформацію про Україну (локацію, кількість населення, основні статистичні показники демографічного стану), познайомила присутніх з перинатальною статистикою та нашими перинатальними технологіями і практиками (які, до речі, не відрізняються загалом від тих, якими користуються тут, у США), також з нашими досягненнями у сфері виконання програми підтримки грудного вигодовування та практики «Лікарні, доброзичливої до дитини».

Хочу сказати, що чим професійніша і більш освічена аудиторія - тим більш вона уважна і вдячна. Я відчувала підтримку і дуже доброзичливе ставлення. Багато запитань. Їм було насправді дуже цікаво.

Дуже дякую моєму керівнику та супервайзеру, професору Діані Спатц (Diane Spаtz - Professor of Perinatal Nursing &The Helen M. Shearer Professor of Nutrition  University of Pennsylvania School of Nursing, Faculty Advisor to Student Nurses at Penn, Nurse Scientist for the Lactation Program Children’s Hospital of Philadelphia) за пітримку і запрошення до участі у цьому семінарі.