Google search

Нажаль, поширення вірусу 2019 - nCoV продовжується, поки що існують лише засоби для симптоматичного лікування, а на розробку вакцини проти коронавірусу піде багато часу. В такій ситуації найбільш дієвими лишаються засоби профілактики.

Враховуючи епідемічне розповсюдження коронавірусної інфекції, яке вже торкнулося і України, кафедра дерматовенерології НМАПО імені П.Л. Шупика розробила методичні рекомендації по гігієнічній обробці шкіри і  робочих поверхонь при вірусних і бактеріальних інфекціях. В цьому документі пояснюються різні методики обробки рук, порівнюються переваги та недоліки гігієнічної антисептики та звичайного миття рук. Також розписані правила обробки шкіри спиртовмісними шкірними антисептиками, детально описані характеристики, спектр активності та показники безпеки для дозволених в Україні спиртовмісних розчинів. Наведено перелік готових запатентованих засобів дезінфекції, доступних на сьогоднішній день. При підготовці матеріалів були проаналізовані і відібрані лише дезінфікуючі засоби і методики з доведеною ефективністю.

При викладенні рекомендацій взята до уваги офіційна інформація з сайту МОЗ України та Всесвітньої організації охорони здоров'я. Ознайомитися з матеріалами можна на сторінці кафедри дерматовенерології на сайті НМАПО імені П.Л. Шупика.