Google search

2 березня 2020 року на кафедрі анестезіології та інтенсивної терапії розпочався цикл ТУ «Діагностика та інтенсивна терапія невідкладних станів» тривалістю 2 тижні, куратор – професор кафедри Олександр Галушко.

Насичена наукова програма циклу передбачає розгляд актуальних проблем діагностики та сучасних методів інтенсивної терапії різного спектру невідкладних станів. Так, вступна лекція завідувача кафедри професора Олега Лоскутова була присвячена діагностиці та інтенсивній терапії гострої коронавірусної інфекції. Слухачі познайомилися з найновішою інформацією про етіологію, патогенез та клінічну картину перебігу цієї небезпечної інфекції. Під час циклу значну увагу буде звернено на основні аспекти та сучасні рекомендації щодо респіраторної підтримки у пацієнтів з вірусними пневмоніями, а також слухачів познайомлять з основним принципам застосування екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО) при цій патології.

Всього на циклі навчаються 26 слухачів з усієї України. У межах тематичного удосконалення планується розгляд проблем диференційної діагностики ком різної етіології, діагностики та лікування отруєнь, основних аспектів інтенсивної терапії кровотеч, тяжкої хірургічної абдомінальної патології, кардіогенного шоку та інших невідкладних станів.

Під час навчання на кафедрі анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика лікарі зможуть не лише поглибити свої теоретичні знання, але й відпрацювати практичні навички під час занять із застосуванням симуляційних методик та отримати бали БПР.