Google search

На кафедрі неонатології закінчили перший очний цикл навчання в інтернатурі 7 лікарів-неонатологів, які навчались в НМАПО імені П. Л. Шупика з вересня 2019 року.

Протягом 6 місяців лікарі слухали лекції професорів та доцентів кафедри, готували реферати та презентації особливих клінічних випадків для семінарів і практичних занять разом з асистентами кафедр.

Особливу увагу при підготовці звертали на основні питання вигодовування новонароджених, догляд та медичне спостереження за передчасно народженими дітьми, питання вакцинації та неонатальних скринінгів, надання невідкладної допомоги.

В рамках очного циклу на базі центру симуляційних методів навчання співробітниками кафедри проводились заняття з відпрацюванням практичних навичок на манекенах з початкової стабілізації новонародженої дитини, особливості допомоги передчасно народженим дітям, штучна вентиляція легень, непрямий масаж серця, інтубація новонароджених, катетеризація периферичних та центральних судин, проведення люмбальної пункції. В якості тренерів заняття проводили доцент Юлія Краснова, асистент Оксана Сіренко. Всі інтерни неонатологи успішно склали заліки, проміжні контролі знань, заключний комп’ютерний іспит. Іспит з практичних навичок інтерни складали на клінічних базах кафедри під керівництвом доцентів та асистентів кафедри. Всі інтерни атестовані, отримали документи для проходження заочної частини інтернатури.