Google search

Можливості пройти навчання на кафедрі громадського здоров’я лікарям профілактичного напряму розширились. Під керівництвом завідувача кафедри професора Ірини Хоменко був організований та проведений новий цикл тематичного удосконалення «Стратегічні напрями сучасної профілактичної медицини» тривалістю 2 тижні.

Перші 15 слухачів отримали можливість дізнатися про стан розвитку профілактичного напряму охорони здоров’я в Україні та основних регіонах світу, усвідомили роль та значення профілактичної складової у процесі розбудови системи громадського здоров’я.

Перелік актуальних питань щодо розвитку профілактичної медицини охопив наступні аспекти: вдосконалення термінологічного апарату, світові тенденції у вирішенні кадрової політики, визначення впливу соціально-екологічних чинників на здоров’я населення, протидія наслідкам надзвичайних ситуацій, у тому числі в умовах поширення вірусної захворюваності, аспекти успішної взаємодії з іншими секторами національного господарювання та визначення стратегій розвитку профілактики в цілому.

Кафедра реалізує класичний підхід організації освітнього процесу, вдало поєднуючи його з сучасними інструментами та методами педагогічної майстерності. Дискусії та обмін досвідом, індивідуальна та групові види роботи сприяли більш якісному засвоєнню теоретичних знань та відпрацюванню практичних навичок. Науково-педагогічні працівники кафедри професор Олеся Гульчій, доцент Надія  Захарова, куратор циклу ст. викладач Ярослав Першегуба доклали чимало зусиль, щоб цикл запам’ятався, як джерело сучасного та корисного професійного досвіду. Слухачам були запропоновані кейс-завдання, обговорення яких стало яскравою подією циклу, коли кожен міг задати питання, запропонувати власні шляхи вирішення ситуації, обговорити проблеми з практичної діяльності.

Обмін професійним баченням щодо розвитку профілактичної медицини, можливостей співпраці Академії та кафедри з закладами охорони здоров’я стає запорукою успішного, взаємного розвитку та у кінцевому результаті - запорукою збереження здоров’я населення.