Google search

03 – 17 лютого 2020 р. кафедра педіатрії-2 Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика, відповідно до заявки адміністрації Чернігівської обласної дитячої лікарні, провела виїзний цикл «Невідкладні стани в педіатрії».

У вступній промові завідувач кафедри педіатрії-2 професор Тетяна Марушко привітала колег – співробітників Чернігівської обласної дитячої лікарні та провела активний діалог щодо нагальних питань, які виникають в практичній діяльності педіатрів та вузьких спеціалістів педіатричних спеціальностей на рівні вторинної ланки надання медичної допомоги дітям. Лікарі підкреслили необхідність вдосконалення безперервної медичної освіти, яка має ставити пріоритети на вдосконаленні практичних знань для лікарів.

Науково-педагогічні працівники кафедри провели заняття, які були насичені практичними прикладами та кейсами з невідкладних станів в педіатрії і викликали інтерес у слухачів. Лекції, семінарські заняття і особливо практичні заняття проводилися в ритмі жвавих діалогів та дискусій. Зацікавленість слухачів була пов’язана з реформами в медицині і, особливо, з наданням вторинної медичної допомоги та невідкладної допомоги дітям, особливо у віддалених районах області.

Кафедра педіатрії-2 заключила двосторонній договір із Чернігівською обласною дитячою лікарнею щодо проведення безперервної форми навчання лікарів з проблем педіатрії, яка буде здійснюватись відповідно договору.