Google search

11 лютого 2020 року відбулося засідання комісії вченої ради з наукової роботи та інноваційної діяльності. Відкрила засідання голова комісії, проректор з наукової роботи професор Н. Савичук та ознайомила присутніх з порядком денним.

Учений секретар, професор В. Горачук доповіла про підготовку до затвердження індивідуальних планів наукової роботи аспірантів першого року навчання. Планується затвердити 45 індивідуальних планів аспірантів.

Далі професор Н. Савичук проінформувала членів комісії про рейтинг кандидатів на здобуття стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених на 2020 рік. У списку представлено 4 кандидати на 3 вакантних місця. Було відзначено, що найкращі показники у к.мед.н. А. Крилової, а саме 33 статті, також 2 Scopus, 1 патент, 1 посібник, 1 інформаційний лист, 5 виступів на конференціях. Комісія прийняла інформацію до відома. Рішення буде приймати вчена рада рейтинговим голосуванням.

Наступне питання було присвячене звітуванню стипендіатів Кабінету Міністрів України – Н. Борисюк та С. Аугунас  за період з 1 жовтня 2019 р. по 1 березня 2020 року. Члени комісії затвердили звіти.

Начальник відділу моніторингу якості діяльності професор М. Тріщинська доповіла про результати рейтингу факультетів/інститутів/кафедр з наукової роботи та підготовки науково-педагогічних кадрів за 2019 рік. За результатами науково-дослідної роботи перше місце посіла кафедра функціональної діагностики, слідом за нею кафедра дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології і кафедра неврології № 1. Професор Тріщинська зауважила, що нарахування балів по рейтингу здійснювалося на основі довіри до кафедр, а саме відділ покладався на принцип доброчесності деканів факультетів та директорів інститутів, оскільки іншого механізму перевірки об’єктивності даних на даний час немає. Якщо, наприклад, підручник був написаний кількома кафедрами, то однакові бали нараховувались кожній кафедрі. Участь в обговоренні взяли проректор з наукової роботи професор Н. Савичук та професор І. Зозуля. Комісія прийняла інформацію до відома.

Завідувач відділу аспірантури та клінічної ординатури О. Вишнякова доповіла про виконання плану навчання в клінічній ординатурі, аспірантурі, докторантурі та формування заявки до МОЗ України на кількість місць для навчання у 2020 році.

Завідувач НДЦ, д.мед.н. М. Глоба представила комісії 2 нові заплановані ініціативно-пошукові науково-дослідні роботи кафедр загальної та невідкладної хірургії та дерматовенерології. Члени комісії рекомендували затвердити представлені НДР на вченій раді. Також було розглянуто до затвердження на вченій раді рукопис матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції «YOUNG SCIENCE 2.0», яка відбудеться 19 лютого 2020 року.

На засіданні були присутніми 27 учасників.

Наступне засідання комісії відбудеться 10 березня 2020 року.