Google search

07 лютого 2020 року в НМАПО імені П. Л. Шупика в межах Дня педіатричного факультету проведена фахова школа за тематикою «Мультидисциплінарна педіатрія в системі безперервного професійного розвитку», в який взяли участь співробітники кафедри неонатології.

Доповідь на семінарі-практикумі «Педіатрія розвитку» від групи авторів Є. Шунько, О. Лакша, О. Бєлова на тему: «Медичне спостереження за новонародженими – акценти для педіатрів та лікарів загальної практики» представила доцент О. Лакша. В доповіді було висвітлено основні питання вигодовування новонароджених, догляд та медичне спостереження за передчасно народженими дітьми педіатрами та лікарями загальної практики, питання вакцинації та неонатальних скринінгів.

В межах заходу на базі Центру симуляційних методів навчання співробітниками кафедри проведено тренінг «Стабілізація стану та реанімаційна допомога новонародженим», на якому на манекенах відпрацьовувались навички початкової стабілізації новонародженої дитини, особливості допомоги передчасно народженим дітям, штучна вентиляція легень, непрямий масаж серця та інтубація новонароджених. В якості тренерів заняття проводили доцент Ю. Краснова, доцент О. Лакша, асистент О. Сіренко. В складі групи практичні навички відпрацьовували лікарі-педіатри, неонатологи, анестезіологи, кардіологи та лікар-дерматолог.