Google search

Наукові конференції є одним з основних місць для дослідників, де вони представляють свої нові роботи колегам з метою отримання зворотного зв'язку. Саме тому наукові конференції, наукові з'їзди та форуми є невід'ємною частиною наукового процесу. Вони є своєрідним неофіційним експертним поглядом, який може допомогти дослідникам в розробці і уточненні напрямків своєї дослідницької роботи.

Крім того, дані заходи дозволяють дослідникам дізнатися про те, що роблять їхні колеги з власної галузі знань і суміжних дисциплін, поспілкуватися про нові дослідження і методики, які можуть допомогти в розробці власної наукової теми.

Незалежно від масштабності конференцій, головна їх мета – створити співтовариство вчених і надати їм можливості для взаємодії.

Кафедра анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика не тільки організовує подібні наукові форуми, а й бере активну участь у таких заходах, представляючи свої нові розробки і результати наукових досліджень.

В цьому році від кафедри на щорічний науково-практичний конгрес «Euroanaesthesia 2020» було прийнято 5 робіт (проф. О. Лоскутова, проф. І. Малиша, доц. Д. Дзюби, доц. І. Кучинської, доц. О. Дружини, аспірантів Т. Данчиної, В. Колєснікова і С. Маруняка).

Даний форум є наймасштабнішим заходом Європейського товариства з анестезіології (ESA), який збирає близько 7000 делегатів з більш ніж 90 країн світу, тому демонстрація робіт кафедри на цьому конгресі – це безперечне визнання її наукових досягнень на європейському рівні.

Надалі кафедра планує продовжувати співпрацю з профільними асоціаціями, виступаючи на подібних форумах, що безумовно сприятиме поліпшенню якості наукових робіт, післядипломної освіти анестезіологів і лікарів інтенсивної терапії.