Google search

 
 

29 квітня 2022 р. о 10.00 ми продовжуємо цикл лекцій за темою  «Військова медицина у період бойових дій та в умовах воєнного часу», які присвячені актуальним питанням військової медицини.

Під час семінару ми розглянемо та обговоримо актуальні питання, що стосуються міжнародно-гуманітарного права, кодексу поведінки медичного персоналу, що бере участь у збройних конфліктах, а також важливі питання лікувально-евакуаційного забезпечення військ, серед них: санітарні втрати, медичне сортування, медична евакуація.

Ці питання актуальні сьогодні, як ніколи, адже лікарі та медсестри не повинні вважатися учасниками бойових дій і не підлягають захопленню у полон. Поява на озброєнні сучасних армій засобів масового ураження, нових видів вогнепальної зброї, запальних сумішей типу напалму призводить до зміни характеру і структури санітарних втрат. При цьому особливе значення для організації лікувально-евакуаційного забезпечення має можливість одночасного виникнення осередків масових санітарних втрат.

Головна мета даного циклу лекцій – інформувати всі категорії медичних працівників Збройних сил України та Міністерства охорони здоров’я України щодо системи медичного забезпечення військ і населення під час бойових дій для використання в практичній діяльності.

Лендінг для реєстрації - https://zaslavskiy.esclick.me/vOyFhVbl6Gq

Читайте також