Google search

Вже півроку триває діяльність (з грудня 2023 року) проєкту «Офіс Горизонт Європа в Україні». Це стало можливим завдяки плідній співпраці дирекції Національного фонду досліджень України та Уряду України з Європейською комісією, результатом якої стало підписання Грантової угоди між Європейським Союзом в особі Європейської комісії та НФДУ (Проєкт HEOinUA-101132682). Наразі це єдиний Офіс Рамкової програми «Горизонт Європа», діяльність якого повністю фінансується Європейською комісією.

Особливість Офісу полягає в тому, що він створений та функціонує як структурний підрозділ – відділ – Національного фонду досліджень України. Головна мета його роботи – надання інформаційно-консультаційної підтримки Національним контактним пунктам, дослідникам, ученим та іншим зацікавленим особам для посилення співпраці у сфері науки, інновацій і технологій.

«Офіс Горизонт Європа в Україні» є амбітним проєктом, який фінансується Європейською комісією для підтримки проєктів на період дії програм Європейського Союзу з досліджень та інновацій, сприяння розширенню участі українських дослідників та інноваторів у Рамковій програмі ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа», забезпечення інтеграції українського сектору наукових досліджень та інновацій  у Європейський дослідницький простір шляхом комунікації, поширення інформації та навчання.

У контексті своєї основної мети – сприяння співпраці, обміну знаннями та синергії між українськими дослідниками, інноваторами та їхніми європейськими партнерами – Офіс слугуватиме навігатором у реалізації Програми, допомагаючи пізнати існуючі можливості у безмежному океані досліджень та інновацій Європейського Союзу. Виходячи із вищенаведеного – місія Офісу полягає в употужненні потенціалу українських науковців та інноваторів, а також у формуванні суспільства, в якому наука та інновації уґрунтовуються на засадах сталої екологічної, економічної та соціальної відповідальності.

Сповідуючи основні цінності відкритості, прозорості та важливості спільних дій, Офіс сприяє участі українських дослідників та інноваторів у Програмі, забезпечуючи досягнення таких цілей:

  • підвищення рівня залученості українських дослідників та інноваторів до участі у Програмі;
  • забезпечення стабільного розвитку та стійкості дослідницького та інноваційного потенціалу України;
  • підтримка широкої та потужної мережі між дослідницькими та інноваційними установами України та ЄС;
  • поглиблення інтеграції України до ЄДП.

 

За матеріалами сайту: https://horizon-europe.org.ua/uk/heo-in-ua/

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: -2499937.5% - 4 Голосів
Корисність матеріалу: 57% - 6 Голосів
Доступність матеріалу: 14.6% - 5 Голосів

Загальна оцінка матеріалу