Google search

 
 

Державний департамент США, Бюро у справах освіти і культури, Офіс програм обміну приватного сектору та Американські Ради з міжнародної освіти раді оголосити про відкриття анкети для участі в програмі “BridgeUSA: Програма обмінів для українських викладачів” (Далі – Програма).

Програма сприятиме розбудові взаємозв’язків між українськими та американськими викладачами та науковими працівниками з метою спільних досліджень, обміну педагогічним досвідом, розвитку навчальних курсів, а також публікування наукових праць. Довготерміновою ціллю проєкту “BridgeUSA: Програма обмінів для українських викладачів” є допомога українським університетам у підготовці фахівців, критично необхідних для відбудови та відновлення країни, шляхом побудови міцної та продуктивної співпраці з інституціями вищої освіти США.

Викладачі, що братимуть участь у програмі, співпрацюватимуть із колегами-менторами з університетів США, з котрими спільно напрацьовуватимуть індивідуалізовані програми. Передбачаються візити учасників Програми до університетів США тривалістю 1 місяць, під час якого українські викладачі та викладачки зможуть здійснювати наукові дослідження. Очікується, що викладачі та викладачки після повернення в Україну, збагативши свій досвід у сфері викладання та проведення досліджень, зможуть допомогти вирішити труднощі, з якими зіткнулися українські освітні інституції у зв’язку з війною, та підсилити зусилля України у відбудові.

Викладачі таких академічних галузей можуть брати участь у конкурсі: сільськогосподарські технології, вирішення конфліктів та досліджень миру, інженерія, інформаційні технології, ментальне здоров’я, педагогіка, та містобудування. 

Подати анкету для участі в програмі мають право кандидати, які:

  1. є громадянами України та проживають на території України на момент подання анкети;
  2. є викладачами або науковими співробітниками, що працюють на повну зайнятість, та мають щонайменше два роки досвіду роботи в університеті;
  3. вільно володіють розмовною та письмовою англійською мовою;
  4. демонструють бажання повернутися в Україну після завершення візиту;
  5. мають право отримати неімміграційну візу J-1 для учасників програм обміну з США.

Перевага надаватиметься кандидатам, які є лідерами або мають потенціал стати лідерами у своїх університетських спільнотах; є вмотивованими та відданими викладачами чи науковими співробітниками, готовими до розробки нових навчальних матеріалів, курсів та програм, які сприятимуть зміцненню спроможності України готувати фахівців у критично важливих галузях; мають великий потенціал розвивати тривалу співпрацю з академіками у США. 

Кінцевий термін подання анкети — 21 cічня 2024 року. 

Подати анкету можна за посиланням: https://ais.americancouncils.org/BridgeUSAUAFP 

Більш детально про Програму обмінів для українських викладачів: https://americancouncils.org.ua/programs/bridgeusa-uafp/

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 75% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також