Google search

27 червня 2019 р. на кафедрі громадського здоров’я завершився додатковий госпрозрахунковий цикл тематичного удосконалення «Системи забезпечення якості й безпечності харчових продуктів і продовольчої сировини в Україні в сучасних умовах» (21-27.06. 2019 р.), присвячений питанням комплексної реалізації концепцій HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) — системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок.

Система HACCP визнана світовими організаціями та Комісіями (Комісія Codex Alimentarius), впроваджена практично у всіх цивілізованих країнах світу та оцінюється як найбільш ефективний спосіб попередження захворювань населення, що обумовлені неякісними продуктами харчування. В Україні, відповідно до вимог законодавства, до кінця 2019 року всі оператори ринку, які працюють у сфері виробництва й обігу харчових продуктів, мають впровадити цю систему.

На циклі підвищували свою кваліфікацію 7 лікарів медико-профілактичного профілю: представники Військово-медичного управління служби безпеки України, Центра превентивної медицини Державного управління справами, Київського обласного та міського лабораторних центрів МОЗ України.

Основні питання циклу, які розглядалися, були присвячені розвитку національного законодавства та систем забезпечення безпеки харчових продуктів в Україні в сучасних умовах, основним етапам та проблемам впровадження системи HACCP на харчовому підприємстві, практичним аспектам перевірки безпечності виробництва тощо.

Під час заключної конференції слухачі зазначили, що отримали багато практичних порад стосовно проведення аудиту за впровадженою системою НАССП на харчових підприємствах, корисний інформаційний матеріал, мали можливість активного обговорення кожного питання.

За результатами опитування було відмічено актуальність, своєчасність і корисність проведеного циклу та висловлена щира подяка організаторам циклу ТУ зав. каф. професору Хоменко І. М., доценту Дубовій Н. Ф., викладачу кафедри Петренко Р. М.

Читайте також