Google search

Кожного року працівники кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика гідно представляють свої досягнення у найбільш інноваційних напрямках та звітують про свою науково-практичну роботу у сучасній анестезіології.

У цьому році в межах on-line платформи найпрестижнішого конгресу анестезіологів та лікарів інтенсивної терапії ESA-2020 були представлені 3 інноваційні роботи кафедри.

Серед них дослідження доцента кафедри анестезіології та ІТ Д. Дзюби  та зав. кафедри проф. О. Лоскутова у співавторстві на тему: «The alteration of mICAT in small intestinal myocytes by ketamine after X-ray coronary artery stenting». Досліди даної роботи виконувались на ізольованих клітинах гладкої мускулатури кишківника лабораторних мишей за допомогою методу «петч-клемп» в конфігурації whole-cell. mICAT реєстрували з використанням симетричних Cs+-розчинів (125 ммоль/л).

Інше дослідження під керівництвом проф. О. Лоскутова у форматі E-Poster представила аспірант кафедри Т. Данчина. Доповідь була присвячена сучасному безопіоїдному або малоопіоїдному веденню пацієнтів під час хірургічних втручань у кардіохірургії зі штучним кровообігом («The effect of low-opioid anesthesia on the level of endocrine-metabolic response and cardiospecific enzymes during coronary artery bypass grafting  under artificial blood circulation»).

Третє дослідження було представлено аспірантом кафедри С. Маруняком та проф. О. Лоскутовим у співавт. на тему: «Impact of low-opioid anesthesia on inflammatory response and clinical endpoints in cardiac surgery: a prospective study». Дослідження присвячене впливу малоопіоїдної анестезії на запальну відповідь та на кінцеві клінічні результати у кардіохірургії.

Представлені доповіді викликали інтерес учасників онлайн форуму, про що свідчила велика кількість тематичних питань, на які доповідачі дали аргументовані і повні відповіді.

Кафедра анестезіології та ІТ НМАПО імені П. Л. Шупика і надалі представлятиме свої розробки на європейських і міжнародних форумах.