Google search

17 грудня 2020 року, за ініціативи головного наукового співробітника Білоруського науково-практичного центру дитячої онкології, гематології та імунології, Світлани Шарапової та співробітників кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО імені П.Л. Шупика Анастасії Бондаренко та Анни Гільфанової відбувся міжнародний вебінар «Гематологічні маніфестації та ускладнення первинних імунодефіцитів» в межах Центрально-Східноєвропейського науково-освітнього проекту J-project.

В заході взяли участь гематологи та імунологи 14 країн Європи та Азії. Під час зустрічі були обговорені проблемні міждисциплінарні питання на стику спеціальностей, зокрема, діагностика імунних порушень у осіб із цитопеніями та особливості менеджменту гематологічних ускладнень у пацієнтів із уже діагностованими первинними імунодефіцитами.

В якості спікерів виступили президент ESID (Європейського товариста з імунодефіцитів) професор Isabelle Meyts, віце-президент ESID професор Marcus G. Seidel та інші провідні вчені в галузі імунології та гематології.