Google search

16 - 17 грудня 2020 р. відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «Складний пацієнт в практиці педіатра», яку успішно провела кафедра педіатрії-2 Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика в режимі онлайн.

Сучасний погляд на проблему «Складного пацієнта» базується на концепції мультидисциплінарного підходу, що сприяло  участі у конференції 487 практикуючих лікарів за спеціальностями «педіатрія», «загальна практика – сімейна медицина», «дитячі інфекційні хвороби», «дитяча імунологія», «дитяча кардіоревматологія», «дитяча хірургія», «неонатологія», «дитяча гастроентерологія» та інші.

Учасниками науково-практичної конференції наголошено, що на сучасному етапі пандемії перебіг багатьох соматичних захворювань у дітей не виявляється на ранньому етапі, має особливості діагностики та лікування. Саме тому з огляду на період реформування медичної системи, особливої уваги потребує належний медичний супровід кожної дитини та збереження її здоров’я.

На конференції були представлені доповіді провідних спеціалістів країни, які були присвячені сучасному погляду на оцінку і лікування дисліпідемій у дітей і підлітків (професор Т. Марушко), мультисистемному запальному синдрому, пов'язаному з COVID-19 (професор Я. Бойко), проблемам сучасного хірургічного лікування хронічного тонзиліту (професор А. Косаківський), синдрому Кавасакі у дітей після Covid-19 (професор А. Волоха), сучасним науково-практичним та освітнім трендам в алергології (професор Ю. Марушко), особливостям базисної терапії при ювенільному ідіопатичному артриті (професор О. Муквіч), діагностиці та лікуванню люпус-енцефаліту при СЧВ (професор Л. Богмат, професор Н. Шевченко), особливостям діагностики та лікуванню артеріальної гіпертензії у дітей (професор Т. Гищак), диференційній діагностиці абдомінального болю (професор В. Рибальченко), ортопедичним проблемам в педіатрії (професор О. Корольков).

Новітніми поглядами на діагностично-лікувальні підходи до проблем дитячої пульмонології та кардіоревматології з учасниками науково-практичної конференції поділилися іноземні провідні спікери.

Професор Ф. Шамсієв (республіка Узбекистан) представив інноваційні діагностичні та лікувальні кроки при муковісцидозі у дітей. Проблема ювенільних ідіопатичних артритів є актуальною не тільки для України. Підходи до лікування ЮІА були представлені професором І. Бутрімієне в доповіді «Практичні питання призначення біологічних препаратів/переключення терапії в ревматології» (Литва).

На секції молодих вчених було представлено 10 усних доповідей аспірантів.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 91.09% - 11 Голосів
Корисність матеріалу: 91.5% - 10 Голосів
Доступність матеріалу: 90.4% - 10 Голосів

Загальна оцінка матеріалу