Google search

На кафедрі радіології завершився тримісячний цикл спеціалізації з ультразвукової діагностики, що тривав з 01 вересня по 02 грудня 2020 р. Навчання пройшли 58 слухачів, серед яких були лікарі загальної практики та сімейної медицини, акушери-гінекологи, неврологи, анестезіологи, хірурги, неонатологи та урологи з клінік м. Києва, м. Житомира, м. Черкаси, м. Чернівці, м. Суми та м. Миколаїв.

Головною метою навчального циклу стала підготовка лікарів до самостійного виконання ультразвукового дослідження відповідно до вимог освітньо-кваліфікаційної характеристики лікаря за спеціальністю «Ультразвукова діагностика» та затвердженої програми.

Значна частина циклу спеціалізації відбувалась у складних умовах пандемії, тому заняття проводились у дистанційному форматі. Незважаючи на непрості умови роботи в період карантину, кафедра доклала максимальні зусилля для проведення педагогічного процесу на найвищому рівні. Важливо відмітити активність слухачів у проведені семінарських занять як в онлайн, так і в оффлайн режимах, коли кожен слухач отримував індивідуальне завдання, в тому числі й електронною поштою. Після опрацювання завдань слухачі у встановлений строк надсилали відповіді для перевірки викладачами кафедри. Кожна перевірена робота із зауваженнями відправлялась слухачам для доопрацювання. Слід наголосити на продуктивній взаємодії між слухачами та науково-педагогічними працівниками кафедри.

Іспит також відбувся в дистанційному форматі в онлайн режимі за допомогою платформи zoom у формі індивідуальної співбесіди. Всі слухачі отримали документи встановленого зразка про завершення навчання та присвоєння звання «спеціаліст» за спеціальністю «Ультразвукова діагностика».

На заключній конференції завідувач кафедри професор Тетяна Бабкіна привітала слухачів із успішним завершенням циклу та побажала подальшого розвитку в новій спеціальності. Від слухачів виступив староста навчальної групи: «Від імені усіх колег висловлюю величезну подяку кафедрі радіології! Кожен викладач намагався донести та поділитись із нами своїми знаннями та важливим досвідом. Кожного дня ми отримували значний обсяг інформації та чітку зрозумілу схему щодо застосування отриманих знань у практичній діяльності. Якщо обирати найбільш влучні слова, що змогли б описати нашу спеціалізацію, то це: доброзичливе ставлення, якісний навчальний матеріал, висока педагогічна майстерність, спілкування та допомога у пізнанні напряму ультразвукова діагностика від найкращих спеціалістів у цій складній сфері. Дякуємо за цей цікавий період навчання! Дякуємо за заданий правильний настрій – лише вперед, постійно удосконалюючись!»

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 75% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу