Google search

Завідувач кафедри медичної та лабораторної генетики НМАПО імені П.Л. Шупика член-кор. НАМН України Наталія Горовенко взяла участь у Всеукраїнській онлайн конференції асоціації пульмонологів України «Більше ніж муколітик. Особливості нової муколітичної терапії гострих захворювань нижніх дихальних шляхів та хозл в умовах пандемії COVID-19», яка проходила 1 грудня 2020 року.

Наталія Григорівна виступила з доповіддю на тему «Генетичний контроль інфекційного процесу на прикладі COVID-19: інфікування, перебіг, лікування». Розповіла про генетичний контроль процесів інфікування вірусними частками SARS-СoV-2 та про взаємодію рецепторів ACE2 при різних станах, зокрема при інфікуванні SARS-СoV-2, тютюнопалінні, алергіях.

Наталія Григорівна звернула увагу слухачів на фактори, які впливають на перебіг захворювання на COVID-19. Підкреслила важливисть індивідуальної та потуляційної генетичної характеристики на прикладі поширення прото-італо-кельтського та германського гаплотипу R1b.

В кінці доповіді Наталія Григорівна наголосила на персоніфікації лікування основаного на індівідуальних гетитичних особливостях метаболізму людини і на тому, що генетичні особливості детермінують індивідуальну чутливість і сприйняття зовнішньо-середовищних факторів та з іншого боку середовище впливає, якщо не на самі гени то на їх діяльність.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 75% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу