Google search

30 жовтня 2020 року під головуванням академіка НАМН України професора Юрія Вороненка відбулося засідання спеціалізованої вченої ради Д 26.623.07 по захисту дисертації доцента Анатолія Царенка, завідувача кафедри паліативної та хоспісної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика, на тему: „Медико-соціальне обґрунтування системи паліативної та хоспісної допомоги в Україні” на здобуття наукового ступеня доктора медичних наук за спеціальністю 14.02.03 «Соціальна медицина».

Автором дослідження було вирішено актуальну науково-практичну проблему державного значення – обґрунтовано концепцію системи паліативної та хоспісної допомоги населенню в Україні з урахуванням сучасних міжнародних підходів і стандартів. Розроблено, обґрунтовано і впроваджено, за окремими елементами, функціонально-організаційну модель первинної, загальної і спеціалізованої паліативної та хоспісної допомоги на принципах пацієнт-сім’я-орієнтованої парадигми, мультидисциплінарного, міжвідомчого і міжсекторального підходів інтеграції в систему охорони здоров’я країни.

Присутні на засіданні члени спеціалізованої вченої ради (усі доктори наук за профілем дисертації), враховуючи  актуальність, наукову новизну отриманих результатів, теоретичне і практичне значення дисертаційної роботи та її відповідність  вимогам пунктів 9, 10, 14 Порядку присудження наукових ступенів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 24.07.2013 № 567 (із змінами) одностайно підтримали присудження Анатолію Царенку наукового ступеня доктора медичних наук за спеціальністю 14.02.03  «Соціальна медицина».

Спеціалізованою вченою радою Д 26.613.07 також одноголосно затверджено офіційних опонентів двом здобувачам наукового ступеня доктора медичних наук та здобувачу наукового ступеня кандидата медичних наук, дисертації яких  прийнято до офіційного захисту.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу