Google search

Відповідно до рішення вченої ради НМАПО імені П.Л. Шупика на кафедрі ортопедії і травматології №1 відбувся разовий фаховий семінар щодо попереднього розгляду дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії (кандидата медичних наук) заочним аспірантом кафедри Д. Горбанем.

Наукова робота Д. Горбаня присвячена вивченню ускладнень тотального ендопротезування кульшового суглоба, виникнення яких залежить від технічних помилок хірургічних доступів до кульшового суглобу. Враховуючи те, що у світі щорічно виконується більше 1 000 000 хірургічних втручань з ендопротезування кульшового суглоба, а ускладнення цього хірургічного втручання досягають 15 - 28%, тема дисертації є актуальною і своєчасною. Це підтвердили рецензенти наукової роботи, д.мед.н. Н. Искра і доцент В. Шуба.

Аспірант Д. Горбань після презентації результатів власних досліджень – біомеханічних, електронейроміографічних, клініко-рентгенологічних і статистичних досліджень, відповів на запитання і зауваження рецензентів, а також присутніх в аудиторії колег. При обговоренні дисертаційної роботи було констатовано, що завдяки розробці і впровадженню в практику охорони здоров’я методів профілактики і лікування ускладнень тотального ендопротезування кульшового суглоба, пов’язаних з хірургічними доступами, вдалось суттєво покращити результати лікування хворих за шкалами функціональних результатів лікування ВАШ і Харіс.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 81% - 3 Голосів
Корисність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 75% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу