Google search

Процес реформування вищої освіти дозволив певним чином започаткувати дистанційні та інші методи навчання, що суттєво стало в нагоді в  ситуації з пандемією COVID-19 та карантином в Україні. 

В цих умовах основні бази кафедри ортопедії і травматології №1 – 6 і 8 МКЛ Києва виявились практично неготовими до проведення навчального процесу інтернам і слухачам (відділення як травматології, так і ортопедії у 8 МКЛ зайняті хворими з коронавірусом).

Проте, враховуючи те, що на основній базі кафедри (8 МКЛ), кафедра займає окремий блок, не пов’язаний з відділеннями лікарні, є можливість проведення семінарських і лекційних занять.

Складнощі виникли з проведенням практичних занять, які кафедра частково проводить в on-line режимі з використанням платформ «Zoom», «WhatsApp», «Viber» та інших, за допомогою яких використовувались ситуаційні завдання, тестові питання, протоколи діагностики та лікування ортопедо-травматологічних хворих тощо, відповідно робочого навчального плану циклів.

Проте цього було б недостатньо, якщо б на допомогу з проведенням практичних занять не використовувалися амбулаторні бази кафедри – поліклініка МВС України, приватна клініка «Допомога+». В цих амбулаторних закладах інтерни і слухачі досить активно навчаються у викладачів кафедри діагностиці і наданню амбулаторної допомоги ортопедо-травматологічним хворим.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 75% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу