Google search

25 - 26 вересня 2020 року в режимі он-лайн проводився Конгрес анестезіологів України, в якому кафедра анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика традиційно бере активну участь.

Історична довідка. Термін «наукова конференція» увійшов у наше життя з 28 листопада 1660 року, коли Крістофер Рен почав читати лекції в одному з університетів Лондона. Потім до нього приєдналися такі вчені, як Роберт Бойл, Джон Уілкінс та ін., які згодом об'єдналися в групу, названу з 1663 року «Лондонське Королівське Товариство з поліпшення природничих знань». Ця подія стала прообразом наукових конференцій, які формують світогляд вчених і дослідників досі.

Пандемія COVID-19 внесла свої корективи у форму проведення конгресу – у режимі прямої трансляції. Однак це не зменшило, а навіть збільшило кількість учасників, число яких цьогоріч сягнуло 3 000 осіб.

На форумі були представлені найбільш актуальні теми з анестезіологічного забезпечення та інтенсивної терапії, представлені як вітчизняними, так і зарубіжними спікерами.

Науково-педагогічні працівники кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика представили на конгресі свої напрацювання з багатьох актуальних питань: проф. О. Лоскутов – «Актуальні аспекти інвазивного моніторингу артеріального тиску», «Аспекти ранньої реабілітації після черепно-мозкової травми», проф. О. Дружина, проф. О. Галушко – «Діагностика і корекція гострих вуглеводних порушень у хворих на COVID-19», доц. М. Пилипенко – «Патофізіологія гіпоксемії при тяжких пневмоніях та ТЕЛА», «Новітні аспекти викладання навичок респіраторної підтримки».

Взявши участь у даному конгресі, кафедра здобула досвід проведення подібних дистанційних форумів, який буде використаний в подальшій навчально-освітній роботі.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 83% - 3 Голосів
Корисність матеріалу: 79.67% - 3 Голосів
Доступність матеріалу: 81% - 3 Голосів

Загальна оцінка матеріалу