Google search

16 липня 2020 року виповнилося 70 років від дня народження видатного вченого, завідувача кафедри терапії, доктора медичних наук, професора, Заслуженого лікаря України Наталії Іванівни Швець.

Професор Н. Швець працює в Національній медичній академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика на посаді завідувача кафедри з 1996 року. Є досвідченим організатором та користується великою повагою серед співробітників та лікарів-слухачів, інтернів, визнаний фахівець та науковець у галузі захворювань внутрішніх органів, дійсний член Міжнародної Академії Біоенерготехнологій. Професор Н. Швець підготувала 2 докторів та 5 кандидатів медичних наук, 3 магістрантів, 22 клінічних ординаторів. У даний час керує підготовкою 2 аспірантів, 3 клінічних ординаторів-іноземців. Співавтор 10 навчальних посібників («Еталони практичних навиків з терапії», «Неотложные состояния в клинике внутренней медицины», «Фармакотерапия заболеваний пищеварительной системы в практике терапевта», «Фармакотерапия заболеваний сердечно-сосудистой системы в практике терапевта», «Диагностика, лечение, иммунопрофилактика гриппа и других острых респираторных вирусных инфекций», «Збірник питань та тестових завдань для атестації лікарів із спеціальності «Терапія» в 2-х частинах (навчальний посібник для слухачів передатестаційних циклів вищої, першої, другої категорій та лікарів-інтернів)», «Сучасні стратегічні підходи до корекції сумарного кардіоваскулярного ризику у пацієнтів з есенціальною артеріальною гіпертензією та супутнім цукровим діабетом 2 типу», «Діагностика і стандарти лікування захворювань органів дихання в практиці терапевта», «Сучасні методи обстеження, техніка лікарських маніпуляцій та їх оцінка в клініці внутрішньої медицини»), 8 патентів, 6 інформаційних листів, 2 методичних рекомендацій. Загалом автор більше 400 друкованих наукових та навчально-педагогічних праць. Під керівництвом професора Н. Швець неодноразово оновлені комп’ютерні тести для лікарів-терапевтів та інтернів, переглянуті та затверджені навчальні плани та програми для циклів передатестаційного, стажування та спеціалізації з терапії, тематичного удосконалення («Фармакотерапія захворювань внутрішніх органів», «Сучасні методи діагностики внутрішніх хвороб та практичні навики лікаря-терапевта», «Cучасні аспекти клініки, діагностики та лікування захворювань внутрішніх органів», «Стандарти лікування захворювань внутрішніх органів (для керівників інтернів на базах стажування)», «Сучасні методи діагностики та лікування пацієнтів із запальними захворюваннями кишечника»). Приймає активну участь у багатьох наукових та навчально-методичних конференціях та семінарах. Професор Н. Швець – організатор 6 Терапевичних шкіл, які проводяться щорічно у рамках Міжнародного медичного форуму.

Багаторічна сумлінна праця і високий професіоналізм Наталії Іванівни відзначені медалями «За працю та звитягу» та «100 років НМАПО імені П. Л. Шупика», пам’ятним знаком «Відзнака НМАПО імені П.Л. Шупика», почесним нагрудним знаком Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України «За заслуги перед Збройними Силами України», Почесною грамотою «За особливі заслуги перед Українським народом», Почесною грамотою Верховної Ради України, Почесною грамотою МОЗ України. За вагомий внесок у розвиток медичної галузі України та покращення здоров’я українського народу у 2009 році висувалася номінантом на отримання Національної Медичної Премії «Топ 100 в медицині».

Вельмишановна Наталіє Іванівно, щиро вітаємо з 70-річчям, зичимо міцного здоров’я, невичерпного творчого натхнення та наснаги для здійснення всього задуманого, родинного затишку, довгих років життя та щастя. 

Колектив кафедри терапії Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика.