Google search

Шановні колеги! Кафедра нефрології та нирковозамісної терапії розпочинає ініціативне дослідження іАПФ, БРА та ПІР при COVID-19 (BIRCOV). Це дослідження зареєстровано на ClinicalTrails.gov за номером NCT04364984.

Безпечність та доцільність застосування РААСі (ІАПФ. БРА та прямих інгібіторів реніну), що отримують понад 80% людей з артеріальною гіпертензією, при COVID-19 лишається нез’ясованою. Всі офіційні рекомендації пропонують не відмовлятись від їх прийому під час COVID-19. Проте смертність у людей на цих препаратах дещо відрізняється, а у людей, що отримують нирковозамісну терапію – суттєво (ERACODA study).

Мета ініційованого дослідження BIRCOV: простежити особливості перебігу COVID-19 у людей, що отримують іАПФ, БРА або расилез. Всього 30 спостережень, по 10 в кожній групі, як початок дослідження. Приєднуйтесь зі своїми даними (писати на [email protected]). Детальніше про протокол тут https://register.clinicaltrials.gov/prs/app/action/SelectProtocol?sid=S0009TFF&selectaction=Edit&uid=U0003T2H&ts=64&cx=-ljx4p4

Проф. Д. Іванов