Google search

Діяльність постійно діючої комісії з міжнародного співробітництва продовжується у дистанційному форматі. Сьогодні, 29.04.2020 р., відбулося чергове засідання комісії.

У порядку денному представлені питання про особливості підготовки іноземців під час введення карантину. Декан по роботі з іноземцями професор Валерій Бугро поділився досвідом організації співпраці з кафедрами, на яких навчаються іноземці, надав та проаналізував вичерпану інформацію про діяльність кафедр в розрізі інститутів/факультетів Академії.

Завідувач відділу мiжнародного співробітництва Марина Пастухова представила огляд світової інформації стосовно розповсюдження Covid-19, особливостей профілактичних та лікувальних заходів, досвіт реагування систем охорони здоров’я на поточну пандемію. Науковці світового рівня з Королінського інституту (Королівство Швеція), Університету Північної Кароліни (США) та організацій, що мають акредитацію ради безперервної медичної освіти (ACCME) представляють власну думку та шляхи вирішення поточних викликів. Вказана інформація може стати у нагоді лікарям практичної охорони здоров’я, слухачам та інтернам, які навчаються в Академії, а також науково-педагогічним працівникам.

Проведення вказаної конференції, з використанням програми Zoom, стало можливим за рахунок чіткої організації та професійної командної роботи відділу комунікацій, відділу міжнародного співробітництва та секретаріату вказаної комісії. Стратегічне планування заходу та поточна його організація відбувалися під керівництвом проректора з міжнародних зв'язків та науково-педагогічної роботи з іноземними громадянами професора Олесі Гульчій.

Робота комісії продовжується й після закінчення офіційного часу онлайн спілкування. Узагальнені дані та результати обговорення будуть доведені до відома керівників структурних підрозділів, кожен член комісії отримає електронну версію з переліком корисних посилань, а важливі пропозиції та результати обговорення стануть у нагоді для подальшого розвитку міжнародної діяльності НМАПО імені П.Л Шупика.