Google search

Як Ви знаєте, коронавірус потрапляє в клітини організму людини через АПФ-2 рецептор, який є ключовим в розумінні прогресування хронінчих хвороб нирок, лікуванні артеріальної гіпертензії, діабетичної нефропатії. Зокрема, цей рецептор представлений в проксимальному канальці нирок у великій кількості. Можна очікувати, що при тривалій віремії нирки знаходяться в зоні високого ризику гострого ураження – ГУН.

Кафедра нефрології та НЗТ зайняла активну позицію у підтримці профілактичних заходів для населення. Було випущено три відео-ролики, які зібрали біля 400 тисяч переглядів в youtube (оригінали роликів дивись тут https://www.youtube.com/channel/UCKmywd4Pq7YBAlAU5g6DIhA?view_as=subscriber), взяла участь у роботі першої екстреної міжнародної медичної он-лайн-конференції COVID-19 на платформі АКСЕМЕДІН, яка зібрала понад 20 тисяч учасників. Ведеться активна роз’яснювальна робота через соцмережі.

Нефрологічна клініка проф. Дмитра Іванова (http://www.professorivanov.com/) продовжила активну роботу з пацієнтами, що потребують спеціалізованої медичної допомоги за життєвими показаннями із виконанням всіх необхідних протиепідемічних вимог та отримала на відповідальне зберігання мобільний апарат штучного дихання.