Google search

04 березня 2020 року відбулось чергове засідання вченої ради медико-профілактичного і фармацевтичного факультету НМАПО імені П. Л. Шупика. Декан факультету професор В. Трохимчук доповів про стан організації короткотривалих циклів підвищення кваліфікації на кафедрах та їх комплектацію за загальним і спеціальним фондами.

Навчання за програмами короткострокового підвищення кваліфікації передбачає комплексне вивчення сучасних актуальних наукових проблем галузі публічного управління, нормативно-правових актів, вітчизняного та зарубіжного досвіду, підвищення рівня професійної компетентності з окремих аспектів професійної діяльності.

Заступник декана, доцент С. Соловйов доповів про удосконалення якості освітньої діяльності кафедр факультету за вимогами ISO 9001:2015 та моделі ділової досконалості EFQM, спрямованих на підвищення рівня практичної підготовки провізорів–інтернів та дотримання графіку перевірки баз стажування НПС кафедр. Перевірки баз стажування відбулись відповідно до затвердженого графіку перевірок на перше півріччя і виконані на 100%. Під час перевірки представниками кафедр проводились спільні наради з керівниками баз стажування інтернів та організаційно-методична робота щодо організації робочих місць провізорів-інтернів, перевірка забезпечення необхідним обладнанням, апаратурою, тощо. Надавалась методична консультація щодо документів, які повинні мати базові заклади стажування провізорів-інтернів, правил оформлення щоденників та виконання індивідуальних планів фактичної роботи, вимог до баз стажування, а також обговорювались спільні заходи по поліпшенню підготовки провізорів-інтернів до складання ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок-3. Фармація».

Голова ДАК, професор Трохимчук доповів про результати державної атестації провізорів-інтернів та аналіз заходів кафедр факультету, спрямованих на підвищення рівня практичної підготовки провізорів–інтернів. На фармацевтичних кафедрах з березня 2019 року пройшли очну частину інтернатури 112 провізор–інтернів та атестовані 112 провізор–інтернів. Опанування програми очної частини інтернатури складає 100 %. Середній бал за результатами атестації провізорів-інтернів на одержання звання провізора–спеціаліста зі спеціальності «Загальна фармація» складає 3,90, абсолютна успішність – 100 %, якісний показник (відмінно та добре) - 79,46%, що у порівнянні з минулим випуском (середній бал 3,85) свідчить про збереження належного рівня теоретичної та практичної підготовки.

Голова комісії з наукової та лікувально-діагностичної роботи, професор О. Івахно доповіла про аналіз планування і звітності про діяльність кафедри з урахуванням Стратегії і Програми розвитку Академії, обговорення стратегічного плану розвитку кафедри та вивчення анкетування оцінки якості викладання та протидії корупції на кафедрі організації і економіки фармації. Комісія відмічає, що документація кафедри організації і економіки фармації упорядкована та відповідає встановленим вимогам. Роботу кафедри організації і економіки фармації  НМАПО імені П.Л. Шупика щодо аналізу планування і звітності про діяльність кафедри з урахуванням Стратегії і Програми розвитку Академії, обговорення стратегічного плану розвитку кафедри та вивчення анкетування оцінки якості викладання та протидії корупції визнано задовільною.

Затвердження індивідуального плану наукової роботи В. Кулешова аспіранта очної вечірньої форми навчання кафедри медичної статистики на здобуття ступеня доктора філософії на тему: «Медико-соціальне обґрунтування вдосконалення організації медичної допомоги лікарями–спеціалістами консультативно-діагностичних центрів» за спеціальністю 222 Медицина (14.02.03 «Соціальна медицина»). Науковий керівник – М. Голубчиков, професор кафедри медичної статистики. На запитання аспірант В. Клешов надав змістовні відповіді. Науковий керівник професор Голубчиков позитивно охарактеризував аспіранта. Професор І.  Дзюблик, професор Д. Варивончик відмітили  своєчасність, перспективність та важливість обраної теми дисертаційного дослідження, що особливо актуально на сьогодні в умовах зростання проблем соціального розвитку, обмеженості фінансових ресурсів галузі, розтрати кваліфікованого людського ресурсу, розбалансованості в діях соціальних та медичних установ. Вчена рада МПФФ рекомендувала до затвердження вченою радою НМАПО імені П. Л. Шупика індивідуального плану наукової роботи В. Клешова.

Доцент кафедри вірусології С. Соловйов доповів про здійснювану наукову, навчально-методичну, організаційну роботу відповідно до плану роботи кафедри вірусології НМАПО імені П. Л. Шупика за 2013 – 2020 рр. на здобуття наукового звання старшого дослідника. Був виконавцем бюджетної НДР «Визначення комплексу чинників формування клітинного резерву для оптимізації діагностики, профілактики та лікування захворювань» (№ держреєстрації 0114U002225, 2014 - 2016 рр.). Проводив науково-дослідну роботу на кафедрі вірусології НМАПО імені П. Л. Шупика у відповідності з затвердженим планом. Був відповідальним виконавцем ІПТ НДР «Оптимізація стратегій діагностики, профілактики та лікування актуальних вірусних інфекцій на основі клініко-лабораторних, фармакоекономічних та фармакоепідеміологічних досліджень» (№ держреєстрації 0115U002161, 2015 - 2019 рр.) та є керівником ІПТ НДР «Наукове обґрунтування фармацевтичного забезпечення етіологічної діагностики, вакцинопрофілактики та фармакотерапії вірусних інфекцій» (№ держреєстрації 0118U100306, 2018-2022 рр.).

Брав участь у конференціях за профілем фармація, у тому числі Першому міжнародному конгресі у країні ЄС: зі стендовою доповіддю. За звітний період опубліковано 61 наукову роботу: 38 статей, з них 3 статті у виданнях, що індексуються міжнародними наукометричними базами Scopus; 1 монографію; 21 тезу матеріалів конференцій (у тому числі 19 тез доповідей на міжнародних конференціях); оформлено патент України на корисну модель. Член редакційної колегії журналу «Фармацевтичний журнал». Склав іспити та підтвердив рівень володіння англійською мовою на рівні В2 (Свідоцтво про позашкільну освіту № 61051 від 30.07.2019. КПНЗ «Перші Київські державні курси іноземних мов» - «Англійська мова, як іноземна» (рівень B2). Голова вченої ради, професор В. Трохимчук, який довів вимоги наказу НМАПО імені П. Л. Шупика від 14 березня 2019 р. № 1298 щодо Порядку присвоєння вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам у НМАПО імені П. Л. Шупика та ознайомив членів вченої ради факультету з висновком засідання кафедри вірусології. Професор Р. Коритнюк звернула увагу присутніх на високі показники наукової, навчально-методичної роботи С. Соловйова, особисті якості, такі як цілеспрямованість, наполегливість, комунікативність, компетентність, організаторські здібності, які проявив за час роботи на посаді. Висловила пропозицію підтвердити високий науковий рівень Соловйова, його відповідність вченому званню старшого дослідника та рекомендувати вченій раді НМАПО імені П. Л. Шупика присвоїти вчене звання старшого дослідника зі спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація» (15.00.01 – технологія ліків, організація фармацевтичної справи та судова фармація) к.біол.н. С Соловйову. Голова вченої ради, професор В. Трохимчук підтримав висунуту пропозицію, звернув увагу членів вченої ради на високі показники наукової діяльності Соловйова. Рекомендував затвердити звіт і підтримати кандидатуру к.біол.н. Соловйова заявленому вченому званню старшого дослідника. За результатами таємного голосування після розгляду атестаційних матеріалів вчена рада медико-профілактичного і фармацевтичного факультету одноголосно порушила клопотання перед вченою радою НМАПО імені П. Л. Шупика щодо присвоєння вченого звання старшого дослідника зі спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація» (15.00.01 – технологія ліків, організація фармацевтичної справи та судова фармація) С.