Google search

Вийшов з друку черговий номер науково-практичного журналу «international journal of antibiotics and probiotics», засновниками якого є НМАПО імені П. Л. Шупика, Всеукраїнська асоціація інфекційного контролю та антимікробної резистентності та Міжнародний науковий медичний центр імені академіка Заріфи Алієвої

Головний редактор – завідувач кафедри мікробіології, епідеміології та інфекційного контролю професор Айдин Салманов.
Журнал є форумом для обміну науковою інформацією в таких областях, як резистентність до протимікробних препаратів, використання антибіотиків та пробіотиків у медицини, ветеринарії, сільському господарстві і агропромисловому комплексі, виробництві харчових продуктів, утилізації антибіотиків, контамінації антибіотиками навколишнього середовища (ґрунту та води).

У журналі публікуються оригінальні статті, огляди, короткі повідомлення, рекомендації практичним лікарям, опис випадків з практики, інформація щодо наукових форумів. Перевага надається науково-дослідним роботам, які містять нові результати клінічних та експериментальних досліджень у різних галузях науки, які враховують принципи «Єдине здоров’я».

Відмінною рисою журналу є те, що він публікує не тільки клінічні, але й експериментальні дослідження, які в подальшому можуть стати базою для розробки нових методів діагностики, лікування та профілактики інфекційних захворювань, у тому числі спричинених мікроорганізмами, резистентними до дії антибіотиків.